НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейський, якого двічі звільняли через невідповідність та п”янку за кермом, знову на службі

11.11.2019

Влітку 2018 року на Одещині п‘яний поліцейський влаштував погоню патрульних за собою. Патрульні оформили п‘яного водія, який відмовився від проходження медосвідування, склавши відповідний протокол. Та «зашкварившийся» поліцейський, якого раніше звільняли з лав поліції, успішно повернувся до лав поліції.

Про це Police Control Ukraine стало відомо з власних джерел.

23 липня 2017 року під час несення служби на стаціонарному посту – «Дачне» автодороги міжнародного, державного значення патрульні поліцейські УПП в Одеській області помітили автомобіль «Шкода Октавія», який в порушував п. 3.21 ПДР,а саме рухався по зустрічній полосі дороги в бік м. Києва. Не доїжджаючи до стаціонарного поста «Дачне», автомобіль розвернувся та поїхав в бік м. Одеси. Поліцейськими було прийнято рішення, наздогнати зазначений автомобіль. Екіпаж патрульних розпочав переслідування автомобіля «Шкода Октавіа».

Під час переслідування співробітники патрульної поліції неодноразово подавали звукові сигнали з вимогою про зупинку автомобіля, на які водій не реагував, тим самим порушив вимоги п. 2.4 ПДР, за порушення якого передбачена відповідальність згідно ст. 122-2 КУпАП.

Врешті автомобіль зупинився.

Працівники патрульної поліції підійшли до автомобіля відрекомендувались та запропонували водію надати документи на право керування автомобілем. З авто вийшов чоловік в спідній білизні, який представився поліцейським СРПП №2 Любашівського ВП Балтського ВП ГУНП старшим сержантом поліції Стадніченко Вадимом Віталійовичем та передав поліцейським своє водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та службове посвідчення працівника поліції.

При перевірці документів поліцейські, у зв’язку з наявним запахом алкоголю у видихаємому повітрі, нестійкою ходою та почервонінню очей викликали ще один екіпаж патрульної поліції, для перевірки на стан сп’яніння старшого сержанта поліції Стадніченко Вадима.

Патрульні запропонували Стадніченко Вадиму пройти медосвідування на вміст алкоголю за допомогою приладу «ОКАОЕК» або прослідувати до медичного закладу, однак поліцейський в агресивній формі відмовився від проходження медосвідування.

Так патрульні біля 03:55 год в присутності двох свідків зафіксували відмову старшого сержанта поліції Стадніченко В.В. та почали складати відносно нього протокол про адміністративне правопорушення за ч.І ст. 130 КУпАП.

При складанні протоколу п‘яний поліцейський вів себе зухвало по відношенню до працівників патрульної поліції, погрожував та висловлювався нецензурною лайкою.

Поліцейського Стадніченко Вадима було ознайомлено з правами та змістом протоколу, на що останній, в присутності двох свідків, відмовився зробити відповідну відмітку сів на переднє ліве сидіння свого автомобіля Шкода Октавіа» та зачинив двері з середини.

Та біля 04:37 год. сп’янілий поліцейський Вадим Стадніченко почав рух на своєму автомобілі в бік м. Одеси.

За автівкою поліцейського розпочалася погоня. Поліцейський не виконував законні вимоги про зупинку транспортного засобу.

На 457 км. автодороги Київ-Одеса, автомобіль «Шкода Октавіа» зупинився та був заблокований службовими автомобілями патрульної поліції.

На місце події прибув ще один екіпаж патрульних.

Біля 04:40 год.  патрульним було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 122-2 КУпАП та поліцейському Стадніченко Вадиму запропонували пройти медосвідування на стан алкогольного сп’яніння, від проходження якого він  відмовився.

Також патрульний склав протокол про адміністративне правопорушення, передбачений ст. 130 КУпАП, а так як останній відмовився від проходження медосвідування на стан сп’яніння, були запрошені свідки для фіксації його відмови.

Однак, Овідіопольський районний суд Одеської області закрив провадження у справі за відсутністю в діях позивача складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.І ст. 130 КУпАП. Через те, що патрульні допустили помилки в оформленні протоколу та нібито Стадніченко Вадим о 05.30 год. пройшов в медичній установі Любашівської Центральної районної лікарні медичний огляд на стан алкогольного спяніння, де було встановлено лікарями, що у поліцейського ознак алкогольного спяніння не виявлено.

«Під час розгляду справи було надано два письмових докази щодо алкогольного спяніння, які відрізняються один від іншого. З урахуванням спеціальної підготовки та ретельних досліджень, суд вважає можливим взяти до уваги, як доказ висновок щодо результатів медичного огляду на стан алкогольного спяніння наданий Любашівської РЦЛ від 23.07.2017 року, з якому зазначено, що у ОСОБА_1 ознак алкогольного спяніння не виявлено.

Щодо відмови від проходження медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного спяніння, суд відноситься критично, так як був оформлений не належним чином та вважає його як не належним доказом.».

При цьому з відеоматеріалів вбачається що о 05 годині 10 хвилин Стадніченко Вадим в нижній білизні ще знаходився на 457 км. автодороги Київ – Одеса. Від вказаної точки до Любашівки з використанням Гугл мапи 136 км. Якщо рухатися з середньою швидкістю 100 км/год. то до Любашівки їхати треба приблизно 1 годину 30 хвилин з врахуванням руху по трасі інших автомобілів. Тобто позивач фізично не міг знаходитися в Любашівській ЦРЛ о 05:30 год., що ставить під великий сумнів законність вказаного акту.

Потім Стадніченко Вадима було завільнено з лав поліції Одещини наказом начальника ГУНП в Одеській області Д.В.Головіна від 29.08.2017 року №2924 «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності окремих працівників ГУНП в Одеській області» за :

«грубе порушення вимог ст. 7 Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ України, затвердженого Законом України від 22 лютого 2006 року № 3460-ІV, п. 1 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про Національну поліцію», п. 1.3, 2.4, 2.5, п.п. «а» п. 2.9 та п. 3.21 розділу 33 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306, розділу II Правил етичної поведінки поліцейських, затверджених наказом МВС України від 09.11.2016 № 1179, що виразилось у особистій недисциплінованості, керуванні автомобілем з ознаками алкогольного сп’янінні по зустрічній полосі дороги, ігноруванні вимоги працівників поліції про зупинку автомобіля, відмови від проходження; медосвідування, самовільному залишенні місця складання протоколу про адміністративне правопорушення, що в подальшому призвело до складання ще одного протоколу, проявленні нещирості при наданні пояснення під час, службового розслідування, відповідно до ст. 2, п. 8 ст. 12, ст. 13 Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ України, затвердженого Законом України від 22 лютого 2006 року № 3460-ІV, визначено звільнити старшого сержанта поліції Стадніченко Вадима Володимировича, поліцейського сектору реагування патрульної поліції №2 Любашівського ВП Балтського ВП ГУНП в Одеській області зі служби в поліції за п.6 ч.І ст.77 (у зв’язку реалізацією дисциплінарного стягнення) Закону України «Про національну поліцію» (а.с.16-18).».

Та через деякий час після звільнення, Стадніченко Вадим вирішив знову стати поліцейським, зареєструвавши анкету для участі у конкурсі на вакансію поліцейського сектору реагування патрульної поліції. Та на диво переміг конкурс і знову став поліцейським. І це навіть з тим, що його вже звільняли два рази з лав поліції. Спочатку через службову невідповідність, а потім після п‘яного водіння.

Наразі Стадніченко Вадим Віталійович перебуває на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції Лиманського ВП ГУНП в Одеській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"