НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейського і чотирьох браконьєрів судитимуть за незаконний вилов риби у зоні ЧАЕС

27.06.2019

До суду скерували обвинувальний акт стосовно браконьєрів та працівника поліції за незаконний вилов риби в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Києвської області.

Так, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох браконьєрів та працівника поліції, які підозрюються у тому, що в грудні 2018 року заїхали на територію зони відчуження Чорнобильської АЕС для незаконного вилову риби. Сприяв їм у цьому працівник поліції, який домовився з охороною КПП “Дятки” про безперешкодний проїзд автомобіля, зазначили у відомстві.

За даними слідства, перебуваючи там, за допомогою заздалегідь підготовлених заборонених знарядь для вилову, незаконно виловили у річці Прип’ять рибу цінного виду на загальну суму у понад 100 тис. грн. Потім рибу перемістили за межі зони відчуження без отримання дозволу, передбаченого законом, і без проведення дозиметричного контролю.

Але цей автомобіль з виловленою рибою затримали поліцейські у Київській області, за межами зони відчуження.

Дії працівника поліції кваліфіковано як зловживання службовим становищем; пособництво у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам та рибним запасам України; пособництво у переміщенні будь-яким способом за межі зони відселення без надання передбаченого законом дозволу та без проведення дозиметричного контролю продуктів харчування тваринного походження.

Максимальна санкція зазначених статей для працівника поліції передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

А дії браконьєрів кваліфікували як незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, а також переміщення будь-яким способом за межі зони відчуження без надання передбаченого законом дозволу та без проведення дозиметричного контролю продуктів харчування тваринного походження.

Максимальна санкція статей щодо браконьєрів передбачає позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, затримано браконьєра, який за допомогою сіток виловив більше півтонни чорноморського калкана та завдав державі збитків на 553 719 гривень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"