НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Податкова перевіряє агента НАБУ “Катерину” на фіктивне підприємництво

07.06.2018

Слідчий ДПІ Шевченківського району отримав в суді доступ до документів ТОВ «Укртехдобич» у відділі реєстрації з можливістю їх вилучення, а також до документів про обслуговування рахунків компанії.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвали суду.

Слідчий повідомив про кримінальне провадження №32018100100000060 від 20.03.2018 року, за ч.1 ст.205 КК – фіктивне підприємництво і ч. ст.205-1 КК – підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

За матеріалами справи, з метою введення в оману народного депутата Борислава Розенблата, Катерина Сивокінь представилась як представник ТОВ «Укртехдобич», створеного для легального ведення підприємницької діяльності, у тому числі пов’язаної із видобуванням корисних копалин, та пропонувала співпрацю по спільному веденню підприємницької діяльності.

Слідчий повідомив, що в ході досудового розслідування встановлено, що «Укртехдобич» створено 28.01.2017 року. Однак компанія жодного дня не проводила підприємницьку чи будь-яку іншу, дозволену законодавством, діяльність та не мала на меті проведення такої, тобто фактично була створена для проведення незаконної діяльності. Крім того, для реєстрації зазначеного підприємства фактично було подано до органів державної реєстрації та фіскальної служби заздалегідь підроблені документи та документи, які містили завідомо неправдиві відомості.

Наразі в судовому реєстрі є дві ухвали по цьому кримінальному провадженню. Одною суд дав доступ до документів «Укртехдобичі» у Відділі з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Шевченківської РДА, а також до документів. Іншою ухвалою дано доступ до документів, що стосуються обслуговування банківських рахунків. Компанія 26.05.2017 відкрила два рахунки, в гривнях і в доларах, у ПАТ «Банк Кредит Дніпро» (власник Віктор Пінчук).

Відомо, що вищевказане кримінальне провадження ДПІ Шевченківського району зобов’язав зареєструвати суд за скаргою адвоката Розенблата – Ружени Ляшенко. Захисник зверталась на ім’я Голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. В лютому 2018 року вона отримала відповідь слідчого ДПІ Шевченківського району, що підстави для внесення відомостей до ЄРДР відсутні, але заяву направлено для проведення додаткової перевірки до оперативного управління. 21 лютого суддя Шевченківського суду Олег Лінник задовольнив скаргу Ляшенко і зобов’язав зареєструвати справу і почати розслідування.

Нагадаємо, що 1 червня закінчився строк ознайомлення з матеріалами так званої «бурштинової справи» для підозрюваних та їх адвокатів. В лютому 2018 НАБУ завершилорозслідування.

У справі шість підозрюваних, серед яких нардепи Максим Поляков і Борислав Розенблат.

Агент НАБУ Катерина, видаючи себе за представника іноземної компанії, начебто передала нардепам та їх помічникам понад $300 тис. за сприяння у видобутку бурштину в Україні. Йдеться про підготовку законопроектів, незаконний вплив на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, прокуратури і судів.

19 червня 2017 року в ресторані в присутності Борислава Розенблата затримали його охоронця із сумкою, де нібито був черговий транш у сумі $200 тис. переданий агентом НАБУ. Полякову інкримінується отримання через свою помічницю $7500.

В листопаді 2017 Генпрокуратура провела обшук в елітному селищі Козин, за місцем проживання агента Катерини Сивокінь, яку насправді звуть Катерина Сікорська. Прес-секретар генпокурора повідомила, що агенту і близьким членам її сім’ї належать три приватні будинки в Козині, автомобілі «Мазератті», «Лексус» і два «Порше Кайен», придбані останнім часом.

Це сталося після того, як СБУ затримала іншого агента НАБУ, Сергія Боярського, під час спроби дати хабар заступнику голови Держміграці Діні Пімаховій. За словами генпрокурора Юрія Луценка, агент Катерина консультувала Боярського.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"