НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Перестрілка в Княжичах: за результатами перевірки звільнили сім керівників

19.01.2017

Прокуратура завершила службову перевірку інциденту, що стався в Княжичах, коли в перестрілці між правоохоронцями загинули шестеро людей.

За її результатами сім офіцерів, які перебували на керівних і оперативних посадах, звільнені з лав Нацполіції. Відносно ще дев’яти поліцейських застосовані дисциплінарні стягнення, повідомили в МВС України.

Так, звільнений керівник карного розшуку Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку і проведення операції. Також звільнені керівники оперативної служби столичного Главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, які перебували на місці події. Крім того, не оцінивши обстановку, зазначені офіцери доповіли керівництву недостовірну інформацію.

Також посад позбулися керівники Шевченківського управління поліції, які неправильно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об’єкта нападу.

Крім того, звільнений відповідальний за управління поліції охорони, який, прибувши на місце події, несвоєчасно повідомив про скоєння злочину.

Разом з іншими з посади усунений оперуповноважений Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву з підготовки до вчинення злочину в Княжичах.

Відносно ще дев’яти поліцейських, в діях яких виявлені порушення, застосовані інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, глава Київської поліції і начальник РУ поліції Києва попереджено про неповну посадову відповідність.

Висновок службового розслідування направлені в Генеральну прокуратуру України, яка здійснює досудове розслідування у кримінальній виробництві за фактом трагедії. Згідно з результатами слідства Генпрокуратура дасть остаточну оцінку діям поліцейських.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинули п’ять співробітників правоохоронних органів. Пізніше шостий правоохоронець помер в лікарні. Інцидент стався в Княжичах.

Співробітники карного розшуку Києва отримали інформацію про підготовлюване пограбування в Княжичах. Також на місце виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД. На одній з вулиць селища Княжичі в споруджуваному приватному будинку було розміщено поліцейські, завдання яких була стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів.

В цей час в сусідніх будинках в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських-розвідників.

Пізніше стало відомо, що наряд ДСО, що прибув, був розстріляний у власному авто.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"