НОВИНИ

20.05.2024

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

РУБРИКАТОР

Переслідування та ув’язнення жителів Херсонщини під час окупації – підозрюється двоє експравоохоронців

10.05.2024

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом учасникам незаконного збройного формування «государственная служба безопасности Херсонської области» заочно повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни, держзраду, участь у діяльності непередбачуваного законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, підозрювані – експравоохоронці під час тимчасової окупації Херсона вступили на «службу» до незаконного збройного формування, створеного за підтримки військового командування рф.

Фігуранти зайняли посади «оперуполномоченных» різних підрозділів незаконно створеної структури.

Разом з іншими учасниками нзф вони забезпечували позасудові репресії над цивільними, відшукували та затримували людей, брали участь у їх незаконному ув’язненні та катуванні. Все для того, аби місцеві мешканці не чинили опору окупаційній владі. Підозрювані змушували потерпілих свідчити проти себе, близьких, приписуючи їм участь у диверсійно-розвідувальних групах, допомозі ЗСУ тощо.

У липні 2022 року озброєні підозрювані прибули до помешкання херсонця і, погрожуючи зброєю, провели «обшук». Після цього затримали та помістили їх до однієї з камер у підвальному приміщенні захопленої офісної будівлі. Потерпілого приковували стяжками до стільця, допитували та погрожували фізичною розправою.

За аналогічних злочинних дій підозрюваних постраждав ще один цивільний чоловік. Під час незаконного затримання йому завдавали тілесних ушкоджень шляхом численних ударів прикладом автомату.

Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в області. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"