НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

П’яницю, який кинувся із ножем на поліцейського, засудили на 9 років

05.08.2021

Черкаський районний суд Черкаської області визнав чоловіка винним у посяганні на життя співробітника правоохоронного органу (вирок від 29 липня).

11 лютого 2018 року близько 16-ї години на пульт охорони надійшов виклик тривожної кнопки з бару «Едельвейс». Працівники поліції приїхали на місце то побачили там чоловіка в стані алкогольного сп’яніння і побиті двері та вікна. На вимогу пред’явити заборонені речі чоловік видав ножа і порушника доставили до райвідділу поліції для складання адмінпротоколу.

У приміщенні холу Смілянського відділу поліції сержант посадив чоловіка біля себе і став складати протокол. Громадянин непомітно дістав складаний ніж і намагався поцілити ним сержанту в голову. Але поліцейський ухилявся від ударів. У цей час підбіг ще один працівник поліції – водій групи реагування. Під час боротьби водій отримав поріз лівого стегна. На допомогу колегам кинувся оперативний черговий, який ногою вибив ножа із руки зловмисника.

Допитаний чоловік вину визнав. Пояснив, що в той день був на роботі та вживав там горілку. Потім пішов до автобусної зупинки і більше нічого не пам’ятає і отямився у відділі поліції, під час розмови з адвокатом. Запевняв суд, що ніж був у нього лише один, який він видав працівникам поліції, де взявся другий ніж він не знає.

На думку суду, обвинувачений не був щирим в судовому засіданні, зокрема, вину визнавав частково і лише після зміни захисника визнав повністю, у своїх показання запевняв суд, що ножа в райвідділі у нього вже не було і де він взявся не знає.

Обставиною, що обтяжує покарання суд вважає вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджується висновком медогляду.

За замах на життя правоохоронця чоловіка засудили до 9 років позбавлення волі. До набуття вироком законної сили його взято під варту.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"