НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

РУБРИКАТОР

Оголошено підозру у держзраді шістьом колишнім поліцейським з Запоріжжя та Херсонщини

01.06.2023

Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом колишнім правоохоронцям з селища Якимівка Мелітопольського району Запорізької області.

У перші дні окупації селища російськими військами фігуранти стали зривати прапори та герби України, замальовували державні символи. Такими діями вони намагались сподобатися окупантам. Також зрадники збирали та надавали ворогу перелік місцевих правоохоронців, учасників АТО/ООС.

Пізніше вони працевлаштувались до фейкового правоохоронного органу – «управління внутрішніх справ по Мелітополю та Мелітопольському району». Зараз зрадники агітують населення до співпраці з ворогом, проводять обшуки та вилучають майно у місцевого населення.

Всім чотирьом особам заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру двом колишнім правоохоронцям з Генічеська, один з яких проводив обшуки серед місцевого населення і знущався з сім’ї голови місцевої громади.

Після початку російського вторгнення фігуранти зрадили присягу та стали прислужувати у незаконно створеному правоохоронному органі окупаційного режиму. Один став заступником командиру взводу патрульно-постової служби «народної міліції», інший – обійняв посаду старшого інспектора.

Наразі вони виконують всі вказівки загарбників: контролюють громадський порядок, агітують до співпраці з ворогом за що отримують зарплатню у рублях.

Водночас відомо, що один з підозрюваних проводив каральні операції спільно зі спецслужбами рф. Зокрема, вилучав майно у патріотично налаштованих херсонців, аби змусити їх до покори.

Також він брав участь в обшуках вдома у місцевого голови громади. Фігурант ставив посадовця та його неповнолітніх дітей на коліна, приставляв їм до скроні зброю, погрожував депортацією або навіть розстрілом у разі незгоди працювати на окупаційний режим.

Експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Джерело

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"