НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Офіс Генерального прокурора вимагає усунути порушення утримання неповнолітніх у слідчому ізоляторі Вінницької УВП

18.06.2021

Офіс Генерального прокурора підготував вказівку керівнику Вінницької установи виконання покарань з вимогою усунути порушення утримання неповнолітніх у слідчому ізоляторі, виявлені під час перевірки заступником Генерального прокурора Гюндузом Мамедовим.

Перевірка встановила, що керівництвом установи не дотримуються вимоги режиму щодо роздільного тримання вперше ув’язнених із засудженими, які повторно притягнуті до кримінальної відповідальності. Також не забезпечено належних режимних вимог, а висновки службових розслідувань за фактами вилучення заборонених предметів та речей носять формальний характер без встановлення шляхів їх надходження до неповнолітніх. Під час перевірки представниками прокуратури в одній з камер, де утримується неповнолітній, схильний до вчинення самоушкодження, було виявлено заборонений предмет. Також допущені випадки безпідставного притягнення ув’язнених до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, в результаті вивчення психологічних характеристик, які містяться в інформаційних картах ув’язнених, встановлено, що вони мають шаблонний та однотипний зміст, а не індивідуальний. Прокурори не отримали доступу до документів щодо проведеної індивідуальної роботи із неповнолітніми ув’язненими у зв’язку з відпусткою психолога установи. Всі ці факти свідчать про відсутність системної соціально-виховної та психологічної роботи.

Також незважаючи на те, що з січня 2021 року в СІЗО установи утримується жінка з новонародженою дитиною, адміністрація не налагодила взаємодію з центрами соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді для надання інформаційно-консультативної підтримки матері.

Наразі у слідчому ізоляторі Вінницької УВП перебувають 5 неповнолітніх, двоє з яких – засуджені. Крім того, під вартою перебуває жінка з піврічною дитиною.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"