НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Одіозний екскерівник головного сервісного центру МВС без досвіду очолив Держпродспоживслужбу у Дніпрі

07.03.2024

Одіозний очільник Головного сервісного центру МВС Олександр Князюк, якого у 2021 році звільнили після скандалу з «бігунками» завдяки втручанню депутатів Верховної Ради, без досвіду обійняв посаду керівника управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Як повідомляє редакція, колишнього даїшника зробили головним спеціалістом управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами, а потім призначили виконуючим обов’язки керівника служби у регіоні. Це роблять, щоб уникнути конкурсу на посаду та протягти до служби потрібного кандидата. Князюк прийшов до Головного сервісного центру МВС з Регіонального центру у Вінниці. В Києві він спочатку став першим заступником голови Головного сервісного центру (ГСЦ МВС). А у 2019 році, коли Владислав Криклій, що очолював тоді Центр, став Міністром інфраструктури, Князюк зайняв його місце.

Відомо, що в період роботи Князюка значно загальмувалася реформа МВС. За нього до структури поверталися старі обличчя з ДАІ, в сервісних центрах не працювала частина камер відеонагляду, вимагались хабарі за іспити в автошколах. До сервісних центрів повернулися довгі черги, де на тих, хто, скажімо, хотів зареєструвати авто, вже чекали так звані «бігунки» – люди, що за гроші все вирішували в пришвидшеному режимі.

У квітні 2021 року через таку ситуацію в ГСЦ МВС комітет ВРУ з правоохоронної діяльності викликав Князюка на засідання. Згодом його звинуватили у тому, що він не лише ігнорує, а й покриває корупцію. І Олександр Князюк покинув посаду. Потім він судився за повернення на посаду.

На початку повномасштабних бойових дій посадовець сховався від служби в армії в себе на малій Батьківщині. Він охороняв вінницький військкомат, з якого успішно менш ніж за рік демобілізувався за сімейними обставинами.

Цікаво, що у 2017 році, коли Князюк очолював Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області, він хвалився журналістам, що брав участь у миротворчих операціях АТО та керував небезпечним розмінуванням. Спеціаліст із розмінування провів у зоні АТО всього місяць, але всім казав, що більше, бо «через підвищений рівень небезпеки день був за три».Офіційно ексочільник сервісного центру МВС володіє всього 1/3 квартири в Києві. Однак з певним нюансом. Раніше ця квартира була службовою, а після того, як Солом’янська райадміністрація виключила її з переліку службового житла, Князюк приватизував її на трьох. Частки отримали він, дружина і донька.

МВС підтвердили, що таке житло дійсно перебувало у них на балансі і було приватизоване. Знаходиться ця квартира у скандальній новобудові «Кампус», збудованій на території Київського політехнічного інституту.

Крім квартири, за інформацією аналітичної системи Юконтрол, Князюк Олександр володіє ще двома земельними ділянками у Бохониках, що біля Вінниці, та їздить на Lexus (2013).

Але найцікавіше майно – на доньці Князюка Тетяні.  До 2020 року дівчина працювала у Вінницькому НДЕКЦ. Але яскрава бізнес-кар’єра у віці 16 років почалася в неї, коли їй раптом хтось подарував будинок у Вінниці на майже 200 кв. А в 2021 році, коли батько очолював Головний сервісний центр МВС, вона оформила ФОП.

У 2022 році Тетяна Князюк отримала ще два цікаві подарунки. 14 серпня 2022 року дочці подарували автомийку, газову заправку, 300 кв.м. адміністративних будівель та квартиру. Видно, подарунки у вигляді бізнесу та квартир для дітей впливових поліціянтів – це норма.

Знаходиться і земельна ділянка, і будівля на Житомирському шосе 5, що на об’їзній дорозі у Вінниці. Квартира розташована неподалік, у селищі Десна. В Інстаграмі Тетяна Князюк розповідає про свою минулорічну подорож до Іспанії на червоній TOYOTA C-HR HYBRID (2020). Це авто було придбане кимось у 2021 році і коштувало тоді близько 30 тис. доларів. Невідомо, кому належить автомобіль, але їздила на ньому донька Князюка.

Дружина поліціянта Князюк Інна Миколаївна відкрила ФОП з деревооброблювання у вересні 2020 року, коли Князюк ще керував Головним сервісним центром МВС.

А уже 1 липня 2021 року підприємиця змогла придбати вантажне авто MAN та напівпричеп, які сумарно коштують на автомобільному ринку близько 50 тисяч доларів.  У 2023 році вона заробила 5,1 млн гривень. Сам Князюк, як підприємець, заробив 5,35 млн гривень.

У Князюка є готівкою  975 тис. гривень, 61 тис. доларів та 78 тис. євро. Інна Князюк  має готівкою 36,1 тис. доларів, 957 тис. гривень та 54 тис. євро. Редакція 368.media   звертає увагу НАЗК, ДБР та НАБУ на незаконне призначення посадовця на посаду, його майнові активи, котрі не відповідають його рівню доходів, та ухилення експоліціанта від служби у ЗСУ.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"