НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Одіозному прокурору Чібісову присвоїли звання генерала

11.12.2017

Прокурору Київської області Дмитру Чібісову Указом Президента присвоєно класний чин державного радника юстиції 3 класу, що прирівнюється до звання генерала. 

У компететних колах стверджують, що це ніщо інше як звичайна випадковість. Адже Чібісова подавали на присвоєння звання ще за часів роботи скандального Генпрокурора Пшонки та президентсва Януковича. Зараз же із репутацією наркозалежної людини та чиновника, який постійно зловживає службовим становищем, отримання такого підвищення викликає більше запитань, аніж відповідей.

Очільником прокуратури Київщини Дмитра Чібісова призначено у липні 2016 року. Ще тоді відома журналістка та екс-керівник прес-служби столичної прокуратури Олена Яхно, яка як ніхто знає “прокурорську кухню зсередини”, на своїй сторінці у Facebook наголосила, що саме таке призначення, м’яко кажучи, “шокує”. Вона зазначила, що Дмитра Чібісова у прокуроських колах усі знають як «фахівця зі збору данини з кіосків».

На службі в Чернігівській області Дмитро Чібісов проявив себе як людина, що системно зловживає своїм службовим становищем.  Журналісти упіймали його за постійним нецільовим використанням службових автомобілів, списанням палива та несплатою за дорогі, спеціально замовлені, обіди в прокурорській їдальні. Крім того, за повідомленням джерела у прокуратурі Київської області, Чибісов вже на посаді обласного прокурора Київщини дав неофіційну вказівку до 1 листопада 2017 року отримати рішення судів на “маски-шоу” на більшості легальних підприємств, які, маючи усі необхідні документи, добувають пісок на території області. Таким чином, використовуючи прокурорський тиск на суддів та фабрикуючи фіктивні кримінальні провадження, Чібісов витісняє із ринку сильних гравців. На їхнє ж місце прокурор просуває “свої” підприємства, яким сприяє в отриманні усіх потрібних дозволів.

Чібісова часто бачать вечорами з папками чи пакетами біля Генеральної прокуратури України. Пояснювати свої часті візити туди прокурор відмовляється.

Слід також зазначити, що прокурора Дмитра Чібісова підозрюють у наркотичній залежності.

Джерела у прокуратурі стверджують, що Дмитро Олегович дозволяє собі вживати кокаїн прямо у робочому кабінеті. Проти цього публічно виступали активісти громадської ініціативи «Україна STOP наркотик».

За повідомленнями у ЗМІ, прокурор обіцяв публічно здати наркотест та пройти детектор брехні 11 жовтня, однак цього не сталося.

Источник

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"