НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Національна академія внутрішніх справ поміняє вікна по неймовірно високих цінах

28.11.2023

Національна академія внутрішніх справ 22 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Будівельно-фасадна компанія» капітальний ремонт свого юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва в Києві за 18,25 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2024 року мають відремонтувати фасади навчального корпусу юридичного ліцею по просп. Повітрофлотський, 53 із заміною вікон. На матеріальні ресурси припадає 72% вартості договору – 13 млн грн. Половина цієї суми, а саме 5,8 млн грн іде на віконні металопластикові блоки.

У підсумковій відомості ресурсів металопластикові вікна враховані по 15 222 грн/кв. м, але без зазначення камерності, профілю і класу енергозбереження (тут і далі ціни з ПДВ).

Як показав аналіз «Наших грошей», у жовтні середня тендерна ціна на металопластикові вікна по Україні становила 4 384 грн/кв. м, що втричі дешевше.

Київський міський пологовий будинок №5 днями замовляв металопластикові віконні блоки з трикамерним склопакетом по 5 953 грн/кв. м, що вдвічі дешевше.Експертизу з питань кошторисної частини проектної документації виконувала фірма ТОВ «Експертиза МВК». Головним експертом був Дмитро Володін.

Для участі у тендері учасник повинен був мати власні чи орендовані склади або виробничу базу в Києві або в 50 км зоні від нього. Аналогічна вимога оскаржувалась в АМКУ по іншій закупівлі, і колегія зобов’язала прокуратуру Одеської області змінити тендерну документацію. Учасник може знаходитися в іншому місті (не в Києві) й не зобов’язаний для участі в тендері перевозити свою матеріально-технічну базу, не знаючи, чи переможе у закупівлі. Виконати таку вимогу зможуть лише ті суб’єкти господарювання, які на момент подання пропозиції мають склад у Києві або в 50 км зоні від нього, що є дискримінацією щодо інших суб’єктів господарювання.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «ПБВ-Електро» директора Івана Мадяра, яке запропонувало нижчу на 22%, або 3 млн грн ціну. Однак його відхилили, оскільки воно надало забезпечення тендерної пропозиції без повного грошового забезпечення за ним.

Ректором Національної академії внутрішніх справ є доктор юридичних наук, професор, генерал поліції 1-го рангу Володимир Чернєй, уповноваженою особою – Костянтин Доценко.

«Будівельно-фасадна компанія» зареєстрована у 2020 році в житловому будинку в селі Софіївська Борщагівка Київської області та має статутний капітал 1 тис грн. За даними системи «YouControl», директором і засновником є Олександр Лук’янчук з Житомира. У 2018-2019 року він був зареєстрований ФОПом із будівельними видами діяльності.

Із січня 2023 року обов’язки директора виконує комерційний директор Олександр Біляєв. Довідки про наявність судимості та правопорушення, пов’язаного з корупцією, надані лише на Біляєва. Він народився у російській Вологді, а паспорт України отримав у 2018 році.

У довідці про наявність працівників Лук’янчука як директора не зазначено. Відповідно до наданих трудових книжок, Лук’янчук не мав іншого досвіду роботи, крім цієї фірми.

У жовтні «Будівельно-фасадна компанія» без торгів отримала єдиний підряд Управління ЖКГ Шевченківської РДА на ремонт укриття по вул. Родини Глаголєвих, 18-А вартістю 1,5 млн грн. Але в листопаді договір розірвали з ініціативи фірми через технічний стан об’єкту.

Ганна Кислякова

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"