НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Наркотрафік у тюрмах: судитимуть працівника виправної установи, ще двом повідомили про підозру

17.08.2021

Працівники ДБР активно розслідують злочини, які пов’язані із розповсюдженням наркотичних засобів на територіях установ відбування покарань.

Такі злочини неможливі без участі посадовців та працівників установ, тому ДБР ставить собі за мету не тільки розслідувати ці випадки, а й активно протидіяти їм.

Про успішні результати роботи працівників ДБР у цій сфері свідчать останні факти:

1. Перед судом постане працівник Дніпровської установи виконання покарань, який брав гроші з ув’язнених та продавав наркотики

Працівники Територіального управління ДБР Полтави завершили досудове розслідування стосовно старшого оперуповноваженого Дніпровської установи виконання покарань № 4, який за гроші поліпшував ув’язненим умови перебування та продавав наркотики. Обвинувальний акт направлено до суду.

Майор внутрішньої служби установи налагодив механізм отримання хабарів від засуджених та їхніх родичів. За гроші він організовував переведення у камери з кращими умовами перебування, видачу мобільних телефонів, спиртних напоїв, наркотиків. Також він дозволяв грати в азартні ігри на території установи.

Крім того, у березні 2021 року за 58 тис. грн він продав мешканці Дніпра майже 50 грамів метадону.

Під час обшуків у майора вилучили кошти, мобільні термінали, банківські картки, а також наркотики.

Для конспірації він використовував банківську картку своєї тещі, на чий рахунок йшли проплати за його «послуги».

Майор внутрішньої служби обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів у особливо великих розмірах, а також в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (частини 2, 3 ст. 307, ч. 3. ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

2. ДБР повідомило про підозру працівнику Житомирської колонії, який продавав наркотики ув’язненим

Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького повідомили про підозру колишньому інспектору Житомирської виправної колонії, який продавав наркотичні засоби ув’язненим.

За матеріалами оперативного відділу ТУ ДБР у Хмельницькому, дії працівника колонії викрито під час чергової спроби пронести наркотичні засоби. У процесі догляду під устілками його взуття було виявлено два пакети з наркотичними речовинами.

За результатами службового розслідування працівника виправної установи було звільнено із займаної посади.

Він підозрюється у незаконному придбанні та збуті наркотичних засобів у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

3. ДБР повідомило про підозру інспектору виправної колонії на Миколаївщині, який збував наркотики засудженим

Слідчі Територіального управління ДБР Миколаєва повідомили про підозру інспектору виправної колонії у Миколаївській області, який збував наркотики засудженим.

У квітні 2021 року інспектор відділу нагляду та безпеки виправної колонії приніс на роботу 84 грами наркотичного засобу у внутрішній кишені форми для подальшої реалізації його засудженим. Наркотики виявили під час огляду працівники оперативного відділу виправної колонії.

Інспектору виправної колонії повідомлено про підозру у незаконному придбанні та перевезенні з метою збуту наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Працівники ДБР подали до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"