НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Наркоман чи герой? Капрал поліції стріляв у метро з двох пістолетів, а раніше був поранений на службі

15.11.2019

Співробітник сектору патрульної поліції ГУ Нацполіції в Харківській області, який уночі 12 листопада під час перебування на службі влаштував стрілянину на станції метро «Наукова», мав при собі два пістолети – табельну зброю та особисту.

За версією слідства, стріляв капрал поліції Андрій Кобцев. Все сталося о другій ночі 12 листопада. Станція була зачинена. Кобцев був один. Начебто почув щось підозріле і викликав підмогу. Коли приїхали бійці спецпідрозділу ТОР — вискочив на них з підсобки та відкрив вогонь.

По спецпризначенцях Кобцев палив з двох пістолетів. Це були табельний бойовий Макаров та «травмат». Останній належить особисто Кобцеву.

«Від дій Кобцева могли постраждати 8 представників поліції, які тоді приїхали. Було зроблено 6 пострілів. Це по гільзах, які залишились на місті події та в пістолетах. Ми не знаємо, чи були у нього ще додаткові якісь боєприпаси», — говорить прокурор у справі Михайло Жорняк.

Після затримання у поліцейського знайшли кодеїновмісні препарати.

«Той, що з «Кодтерпіном», був порожній блістер. У тому, що був з «Габаною», були відсутні кілька таблеток, і він був порожній взагалі. Також був виявлений полімерний пакет з речовиною білого, світлого кольору, схожою на сіль», — розповідає прокурор.

Що за речовина була у пакеті — експерти ще не встановили, каже Жорняк. Чи перебував поліцейський під дією наркотичних засобів — результати аналізів не готові.

Захисниця Кобцева Людмила Дробчак певна, що підзахисний діяв неумисно.  Про пігулки каже так:

«Дійсно, проходив лікування. Лікувався від болю. І з пневмонією там це все пов’язано. Тобто все це ми будемо надавати надалі під час судового розслідування».

Сам капрал від спілкування із журналістами відмовляється. «Я не знав, що це працівники поліції. Це єдине що я можу пояснити», — каже підозрюваний Андрій Кобцев.

Слід зазначити, що Андрій Кобцев влітку був поранений під час затримання правопорушника і отримав медаль «За сумлінну службу» ІІІ ступеня.

Це зазначила захисниця затриманого Людмила Дробчак під час засідання з обрання затриманому запобіжного заходу.

Підозрюваному — 22 роки. Він був поранений 19 серпня під час затримання правопорушника на станції метро «Імені О. С. Масельського».

Дві пасажирки поскаржилися працівникам підземки на поведінку п’яного чоловіка. Кобцев, який тоді був сержантом, прибув за викликом і намагався вгамувати чоловіка. 52-річний чоловік вдарив його у груди ножем. Поліцейський отримав легке поранення і затримав нападника.

Агресивну поведінку свого підзахисного 12 листопада адвокат пояснила посттравматичним синдромом, який з’явився у нього після літнього інциденту.

Затриманому Кобцевим чоловіку висунули підозру за статтею «Посягання на життя працівника правоохоронного органу». За цією ж статтею зараз розслідують справу і проти самого Кобцева.

Московський районний суд Харкова взяв його під варту на 60 днів

Джерело

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"