НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Нардеп заявив, що ДБР і прокуратура затягують розслідування смерті хлопця після затримання поліцією

14.11.2019

Нардеп з Рівненщини Роман Іванісов звернувся до ДБР, щоб ті вивчили деталі загибелі 18-річного Максима Горбачука з Рівного.

 Як повідомляє народний обранець у своєму Facebook, затримання хлопця відбулося 21 червня 2018 року:

– Того дня у Рівному працівник поліції без жодних пояснень на вулиці затримав юнака. Його у кайданках та із застосуванням сили доправив у відділок. Від переляку хлопцю стало зле (у критичних ситуаціях в хлопця відбирало мову), проте бригаді швидкої допомоги повідомили, що його «забрали з наркопритону». Згодом, внаслідок некваліфікованих дій лікарів, хлопець помер у лікарні.

За результатами експертизи, раптова смерть настала внаслідок серцево-судинної недостатності та порушення кровообігу у внутрішніх органах нез’ясованого походження.

Втім, Микола Горбачук стверджує, що його син займався спортом, на захворювання серця не страждав, на обліку у лікаря-нарколога не перебував. За час свого короткого життя хлопець встиг стати лауреатом та призером міських, обласних та всеукраїнських конкурсів з літератури, астрономії та музики.

Розслідуванням кримінальної справи зараз опікується ДБР у м. Хмельницькому. Слідчими були встановлені кричущі порушення законодавства з боку поліцейського. Він достовірно знав про особливості стану здоров’я хлопця і мав номер телефону матері загиблого, проте застосував до хлопця спецзасоби, не повідомив про причини затримання сина та сфальсифікував обставини його затримання. Жодної вищезазначеної інформації від поліцейського не отримали того дня і медичні працівники. І на останок, достовірно знаючи про порушену кримінальну справу, представник нацполіції знищив відеодокази затримання.

Наразі працівники ДБР та процесуальний прокурор з невідомих причин затягують розслідування цієї кримінальної справи, що гальмує процес притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"