НОВИНИ

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Напад на Гандзюк: слідство перевіряє поліцейського, з яким у неї був конфлікт

21.08.2018

У справі про напад на активістку, члена Херсонської міської ради, Катерину Гандзюк правоохоронці перевіряють колишнього начальника управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв’ю “Українській правді”.

“Так, звичайно, ця версія існує. Хочу звернути вашу увагу, що він поїхав з Херсона півроку тому. Зараз він працює в центральному апараті. Так, у них з Катериною було достатньо багато конфліктів, тому ця версія перевіряється”, – сказав генпрокурор.

Луценко пояснив, як розслідується ця справа:

“Ми вчинили наступним чином: справу по ймовірному виконавцю замаху на Гандзюк, якого затримали, веде поліція. СБУ за моєю вказівкою зареєструвала справу про ймовірних замовників. Поліція рухається по своєму сліду знизу, СБУ рухається зверху“.

Очільник ГПУ зазначив, що версій є декілька.

“В цілому вони співпадають з тими версіями, які мені Катя висловила перед своєю першою операцією. Скажу вам по секрету, що версія поліції може призвести до замовника якраз в одній із версій, яку висловлювала сама Катерина Гандзюк”.сказав Луценко.

Водночас, за словами генпрокурора, алібі затриманого і заарештованого за підозрою в скоєнні замаху на Гандзюк Миколи Новікова є під сумнівом.

“Є заява його сестри і її подруги про те, що вони були на морі і він був разом з ними. Зранку пив каву і знімав на відео дельфінів. Добре. Запитуємо у цієї подруги, це коли було — 30-го чи 31-го? “Я не пам’ятаю”. О котрій ранку була кава? “Десь пізній ранок”. Пізній ранок — це скільки? Це 9, 10, 11? “Ну, пізній ранок”. Перепрошую, між місцем, де були дельфіни і кава, та місцем скоєння злочину 40 хвилин автомобілем. Тому це дуже важливо. Якщо злочин скоюється раніше 8, а каву п’ють в 11, то це не алібі”, – заявив Луценко.

“І ще один ексклюзив. Ця людина вже була судимою, причому на останній злочин, не пам’ятаю, грабіж чи крадіжку, він також через 20 хвилин зробив собі алібі – пішов до стоматолога і вирвав собі зуба. Людина досвідчена в таких справах. Це не значить, що він точно винен. Але поки що ми ставимо під сумнів алібі, надане його сестрою і її подругою”, – додав генпрокурор.

Раніше в інтерв’ю “Українській правді” Гандзюк натякнула, що замовниками нападу на неї можуть бути правоохоронці — нинішні чи колишні:

“Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна”, – сказала активістка.

Як повідомлялося, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

В активістки діагностували хімічні опіки, вона перебуває в лікарні та досі переживає болісні операції.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше – на замах на вбивство.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом поліцією затримано 5 осіб, які “підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство” Гандзюк.

Також 20 серпня у Херсоні суд арештував на 2 місяці без права внесення застави підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Віктора Горбунова (слідство каже, що він купив кислоту)

Раніше – 6 серпня – Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту підозрюваного Миколу Новікова.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"