НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Найєм пропонує розігнати зовнішню комісію, яка вибирала керівників ДБР

29.08.2018

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм вважає, що зовнішня комісія, яка призначила заступників голови Державного бюро розслідувань, потрібно розпустити.

Про це він пише у вівторок у Facebook.

На його думку, комісія, що складається з народних депутатів, представників Кабміну та Адміністрації президента, не може призначати співробітників органів внутрішнього контролю ДБР.

Нинішні призначення в ДБР нардеп назвав “пірровою перемогою”

“А якщо бути точніше, рокіровка одних дискредитованих кандидатів на ключові посади в Бюро – іншими, не менш одіозними людьми”, – говорить Найєм.

Він вітає той факт, що директор ДБР Роман Труба відмовив 27 кандидатам у керівники до ДБР через підозри в зраді й корупції.

У той же час Найєм зазначає, що директор ДБР прийняв рішення призначити заступників глав департаментів і територіальних органів Бюро, відібраних внутрішньої комісією, щодо яких експерти громадських організацій також висловлювали свої претензії.

“Вони були офіційно відправлені Роману Трубі разом з вимогою провести по ним додаткову перевірку. Замість результатів перевірки ми отримали повідомлення про їх призначення. По суті це означає, що замість одних людей, які не відповідали цим посадам, ключові рішення в ДБР прийматимуть інші, не менш одіозні кандидати”, – вважає депутат.

“Я проти такої рокіровки. Сподіваюся, ми публічно побачимо результати додаткових перевірок цих 14 кандидатур, з чим уже звернувся до Романа Труби з офіційним запитом. В іншому випадку це буде свідченням непослідовної позиції глави ДБР”, – додав він.

За його словами, слід виправити ситуацію: прийняти закон, яким розпустити зовнішню комісію, яка, “на жаль, дискредитувала себе і свою роботу”.

Найєм нагадав, що члени цієї комісії знищили зокрема результати поліграфа кандидатів, яких вони рекомендували до призначення.

Нардеп також пропонує змінити процедуру кадрових призначень до ДБР, передавши всі подальші призначення внутрішнім комісіям, які будуть заново сформовані за участю представників громадськості з числа членів нового Ради громадського контролю (РГК) при ДБР.

“Повернути ситуацію з кадрами в ДБР в рамки розумного – можливо. Для цього потрібні узгоджені дії керівництва ДБР і парламентських фракцій. В іншому випадку нас чекає чергова війна структур, конструктивного виходу з якої – без примусу, ламання через коліно і закулісних домовленостей – зараз не видно”, – резюмує Найєм.

Як повідомлялось, на брифінгу 28 серпня директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відмовив конкурсній комісії у розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади відомства.

За його словами, частина кандидатів фігурують у журналістських розслідуваннях та кримінальних провадженнях.

Зокрема, один із кандидатів фігурує у кримінальному провадженні щодо державної зради.

Водночас Труба оголосив про призначення заступників директорів територіальних управлінь – кандидатів, які перемогли в конкурсі і по яких він вже провів спеціальну перевірку.

“Я призначаю виконувачів обов’язків керівників структурних підрозділів центрального апарату”, – сказав він.

Валентина Романенко, УП

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"