НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Начальника Бучанської колонії підозрюють у побитті прокурора, який перевіряв установу

22.02.2020

Печерський суд застосував до начальника Бучанської виправної колонії №85 Володимира Возного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання..

Возному інкримінують завдання працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним своїх повноважень і втручання у діяльність працівника правоохоронного органу.

Обвинувачення просило домашній арешт, але суд призначив тільки особисте зобов’язання: підозрюваний мусить здати документи для виїзду за кордон та інформувати слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання і місця

Із повідомлення про підозру вбачається, що у січні прокурор Ірпінського відділу прокуратури Олександр Галущенко та інспектор Головного управління Держпраці в Київській області прибули в Бучанську колонію для перевірки дотримання трудового законодавства.

На місці прокурор та інспектор знайомились із внутрішньою документацією про залучення засуджених до праці, відбирали пояснення самих в’язнів. У день перевірки на роботу в їдальню були виведені 24 засуджених, з яких половина працювали без оформлення трудових відносин.

Прокурор почав фотографувати службову документацію колонії на мобільний телефон, а потім попросив, щоб йому дали можливість скористатися офісною технікою.

Возний, як начальник колонії, сказав підлеглій, щоб вона давала прокурору копіювати документи тільки за наявності письмового дозволу. Згодом у телефонній розмові Возний сказав, що відмовляє у копіюванні без запиту на документи, а в подальшому копії будуть надаватися прокурору тільки на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ. Розмова записана на телефон прокурора.

Після цього начальник колонії зайшов у приміщення, де працювали прокурор та інспектор і попросив залишитись тільки прокурора. Опинившись віч-на-віч, Возний став забирати документи, а також особистий записник прокурора. Останній намагався утримати речі і просив припинити. У момент сутички Возний начебто ударив прокурора Галущенка в груди і той не втримався на ногах і впав на спину, ударившись задньою частиною лівого плеча на рівні лопатки об металеву батарею опалення. Возний забрав частину документів і записник прокурора і в подальшому не повернув.

Пізніше інспектор ГУ Держпраці у Київській області зафіксувало в акті перевірки факт грубого порушення – залучення засуджених до праці в колонії без будь-яких розпорядчих документів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"