НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

НАБУ звинуватило МВС в організації погрому будівлі Бюро

18.07.2018

У Національному антикорупційному бюро не виключають, що погром будівлі НАБУ був спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ у Facebook.

“Це підтверджується як зв’язками одного з організаторів акції з фігурантами розслідувань НАБУ — народним депутатом Євгеном Дейдеєм та близьким родичем Міністра внутрішніх справ, так і пасивністю поліції відносно правопорушників. Жоден із них не був затриманий, що навряд чи було б можливим, якби подібні події сталися, приміром, у приміщенні МВС”, – зазначають в Бюро.

Також НАБУ має підтвердження того, що учасників акції, серед яких були представники соціально незахищених верств населення, підвозили і вивозили організованими групами в обмін на певну матеріальну винагороду”, – зазначають в НАБУ.

Бюро опублікувало відео, як невідомі люди, частина з які назвали себе “ветеранами АТО”, увірвалися у будівлю НАБУ і влаштували безлади.

“Спочатку вони зайшли до громадської приймальні з метою передати звернення. У приміщенні приймальні вони зіпсували камеру відеоспостереження, виламали двері та металеву ролету, якими дане приміщення відділено від режимної території, та увірвалися в хол НАБУ”, – розповіли в Бюро.

Невідомі вимагали, щоб до них вийшов директор НАБУ Артем Ситник, якому вони хотіли віддати своє звернення.

Водночас у поліції пояснюють, що правоохоронці вчасно припинили порушення.

“Група осіб зайшла в приміщення, намагалася вчинити хуліганські дії. Після чого на місце викликали наряд поліції, який оперативно спрацював і вивів їх назовні. Подія належним чином зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Солом’янського управління поліції”, – розповів у коментарі УП речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Вирішується питання про правову кваліфікацію дій цієї групи осіб.

Як повідомлялося, у будівлю Національного антикорупційного бюро увірвалися невідомі та влаштували безлади.

17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагали його роботи.

До САП прийшов також Ілля Кива, який називає себе головою Соціалістичної партії, з “однодумцями” та заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою адміністрації президента.

Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які спричинили суперечки між першими двома групами.

Провокатори з боку Киви облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого потім забрали до лікарні.

Марія Думанська, Валентина Романенко, УП

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"