НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

НАБУ проводило стеження у Європейському суді з прав людини і уляпалося у скандал

02.11.2019

Так, шановний читачу, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вже стежить невідомо за ким у Страсбурзі! Детектив НАБУ Сергій Рокунь разом із колегою, ім’я якого ще треба уточнити, летіли з Києва у Франкфурт в одному літаку разом із директором НАБУ Артемом Ситником та його першим заступником Гізо Углавою. А потім пан Рокунь не міг втриматися, щоб не засвідчити своє перебування у Страсбурзі через вміщення в Інстаграмі свого фото на фоні шпилю знаменитого Страсбурзького собору. Ось, подивіться:

Ну, просто, як любителі архітектури «Петров» та «Боширов» милувалися шпилями собору у Солсбері!

За даними джерела, Артем Ситник особисто підтвердив проведення стеження у Європейському суді.

Як повідомило інше джерело, у відповідному органі Ради Європи розпочато службове розслідування щодо цих незаконних дій.

Дії НАБУ є безпрецедентними, такого собі не дозволяв ніхто і ніколи. Європейський з прав людини знаходиться під міжнародним імунітетом. Для проведення таких слідчих дій недостатньо рішення суду (і який український суддя наважиться на такий дозвіл?!). Проведення слідчих дій поза межами України, ще й відносно поважної міжнародної судової установи є недопустимим. Тобто ці дії беззаперечно є незаконними та злочинними.

Наслідки цієї історії можуть бути жахливими, їх навіть важко передбачити. Як на мене, це незаконне стеження може бути кваліфіковане як шпигунство. Це може вплинути на ставлення до України в Раді Європи, зокрема, в Європейському суді з прав людини. Під загрозою розгляд тисяч заяв українців проти України, п’яти міждержавних справ України проти Росії з приводу окупації Криму та частини Донецької та Луганської областей.

Питання, хто і навіщо руками НАБУ знову втягує Україну в міжнародний скандал, який ганьбить Українську державу?

Євген Захаров

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"