НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

НАБУ провело обшук у секретаря екс-заступниці голови ДМС Пімахової

29.03.2018

Національне антикорупційне бюро України провело обшуки у секретаря колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової. Про це йдеться в рішенні судді Солом’янського районного суду міста Києва.

Так, детективи НАБУ провели обшук у рамках кримінального провадження за фактом можливого отримання неправомірної вигоди Пімаховою.

За інформацією Бюро, Пімахова залучила свого секретаря до незаконної схеми видачі посвідок на проживання та паспортів громадянина України. Зазначається, що екс-заступниця голови ДМС за особистим підписом надсилала листи поліграфкомбінату “Україна”, у яких визначала необхідність першочергового виготовлення паспортів для зазначеного кола осіб, при цьому контроль за виконанням зазначених листів поклала на свого секретаря.

Зазначається, що у ході обшуків за місцем проживання секретаря детективи вилучили три мобільні телефони, планшет, флешку на вісім гігабайт та ноутбук. Постановою зазначені речі були визнані речовими доказами й у НАБУ просили накласти на них арешт.

Згідно з повідомленням, вислухавши доводи детектива, суддя вирішив накласти арешт на три мобільні телефони та ноутбук секретаря Пімахової. На його думку, в Бюро не надали доказів необхідності накладення арешт на флешку та планшет.

Як повідомлялося 21 березня, Кабінет міністрів звільнив першого заступника керівника Державної міграційної служби Діну Пімахову.

Нагадаємо, Служба безпеки України 29 листопада затримала працівника Національного антикорупційного бюро Юрія Боярського (Тітенкова) при начебто спробі передачі хабара першій заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій. Згодом у НАБУ повідомили, що затриманий детектив дійсно намагався дати хабар, бо працював “під прикриттям” у спецоперації щодо викриття корупційної схеми в ДМС.

У Бюро завили, що Генпрокуратура та СБУ зірвали цю спецоперацію та викрили їхнього агента. Натомість у ГПУ звинуватила антикорупційне відомство в незаконних методах роботи, а дії агента назвали “провокацією”.

Источник

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"