НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

На Запоріжжі знайшли повішеним колаборанта, який очолив окупаційний “відділок поліції”

29.08.2022

На окупованій частині Запоріжжя знадено мертвим чергового зрадника України. Колаборанта Андрія Рижкова з Михайлівки знайшли повішеним, сам він вкоротив собі віку чи йому “допомогли” – наразі невідомо.

Рижков очолював у Михайлівці окупаційний “відділок поліції”, колись він працював у держструктурах і складав присягу на вірність Україні. Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел.

За попередньою інформацією, це сталося в Мелітополі.

Колаборант зник у ніч проти Дня Незалежності, коли підірвали  “мера”-тамаду з Михайлівки Івана Сушка. Через це місцеві жителі припускають, що Рижкова забрали з собою партизани, щоб отримати від нього якусь інформацію.

Рижков добровільно зголосився на співпрацю з окупантами. При цьому він намагався виправдатися перед односельцями за зраду і пояснював роботу на ворога бажанням “боротися зі сплеском злочинності” у Михайлівці, “супроводжувати михайлівців, які хочуть евакуюватися” і “охороняти їхнє майно” та навіть “доставляти людям ліки”.

За співпрацю з російськими окупантами 31 травня 2022 року Андрієві Рижкову було заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Як зазначали тоді в Офісі генерального прокурора, Рижков, перебуваючи на території тимчасово окупованої Михайлівської громади Василівського району Запорізької області, добровільно прийняв пропозицію окупаційної влади РФ про співпрацю. Він був призначений керівником незаконно створеного правоохоронного органу – “Михайловского отделения внутренних дел”.

“Обіймаючи цю посаду та, використовуючи надані йому повноваження, підозрюваний надає допомогу країні-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану”, – йшлося у повідомленні ОГПУ.

До повномасштабного вторгнення Рижков мав працював державним виконавцем Михайлівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області  і навіть очолював місцеву ГО “Прикордонники Михайлівщини”.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"