НОВИНИ

07.05.2024

06.05.2024

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

РУБРИКАТОР

На високі посади у ДБР претендують особи, які не можуть бути керівниками

27.07.2018

На більшість керівних посад у ДБР претендують особи зі скомпрометованою репутацією. Це люди, які перебувають  у так званій “червоній зоні”, тобто не можуть бути керівниками. Про це заявив Олександр Лємєнов, головний експерт Антикорупційної групи Реанімаційного пакета реформ, в коментарі газеті “Експрес”.

“Зокрема, це Мар’яна Гайовська-Ковбасюк, Євген Шевцов, Олег Денега, Богдан Чобіток, Віталій Француз, Оксана Пащенко, Артем Бугаєць, — розповідає Олесандр Лємєнтов. —  Для прикладу, Євген Шевцов. Він може очолити перше управління організації досудових розслідувань ДБР. Ми маємо до нього запитання стосовно його статків. Все майно записано на дружину, а сам Шевцов має дорогий годинник, коштовну мисливську рушницю…

Це ж стосується й Артема Бугайця, потенційного керівника третього управління досудових розслідувань, та Богдана Чобітка, можливого керівника управління внутрішнього контролю. Свого часу на Бугайця, який є керівником слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ, накладали дисциплінарні стягнення за роботу в органах прокуратури. А от Богдан Чобіток пройшов за квотою начальника Головного управління “К” СБУ Павла Демчини і його заступника, друга Юрія Луценка, Василя Пісного. Раніше Чобіток тривалий час працював у СБУ і має надто неоднозначну репутацію серед правоохоронців.

На посаду начальника відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ претендує Мар’яна Гайовська-Ковбасюк, дружина екс-прокурора Львівської області. Спершу вона претендувала на нижчу посаду в ДБР, і комісія, яка відбирає слідчих та державних службовців для центрального апарату, забракувала її кандидатуру на посаду головного спеціаліста, оскільки пані Гайовська-Ковбасюк не змогла пояснити законність джерел походження коштів, на які було придбано чимало дорогої нерухомості, а також люксовий позашляховик Toyota Land Cruiser 200, куплений 2012 року її новим чоловіком.

Натомість ця особа виграла конкурс на вищу посаду!   Ну й не варто забувати, що Роман Труба, керівник ДБР, свого часу був підлеглим чоловіка цієї пані — Віталія Ковбасюка, коли той очолював прокуратуру Львівщини”.

  Які ще претензії до кандидатів?  І наскільки реально, що керівник ДБР Роман Труба призначить цих осіб на посади?

Богдан КУФРИК
Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"