НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

На Одещині журналістка звинуватила поліцейських у незаконному обшуку

11.04.2022

У Чорноморську на Одещині поліція в межах заходів на предмет виявлення диверсантів провела обшук у будинку місцевої журналістки Ольги Левчук: вона заявила про незаконність дій правоохоронців.

Про це 10 квітня повідомило місцеве видання “Ізбірком”, пише ІМІ.

Як розповіла журналістка, представники поліції проводили перевірку на предмет диверсійних груп та заходили в різні будинки. За словами сусідів, усе обмежувалося перевіркою документів та поверхневим оглядом.

Проте в будинку Левчук, за її словами, поліцейські забажали перевірити її речі, ноутбук та фотоапарат. Журналістка попросила показати санкцію на обшук – відповідних документів поліція не надала, обшук припинила.

За повідомленням журналістів, у ГУНП в Одеській області цей випадок поки не прокоментували.

Левчук заявила про намір звернутися до Державного бюро розслідувань, керівництва поліції та прокуратури, оскільки дії поліцейських пов’язує зі своєю критикою на адресу військової адміністрації щодо користування послугами людей, яких висловлювали свої симпатії до РФ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні почастішали випадки недовіри та висловлення підозр у диверсійній діяльності журналістам, які сумлінно виконують свої професійні обов’язки та мають відповідні документи та акредитації.

На думку виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, подібний сплеск “шпигуноманії” могли спричинити неодноразові заяви представників влади та офіційних відомств про можливу шкоду від журналістської роботи. Такі заяви, за її словами, звучали від представників СБУ, ЗСУ, з вуст голів міст і військових обладміністрацій.

Як відомо, 17 березня Центр протидії дезінформації поширив попередження про те, що на територію країни можуть потрапити диверсійні групи, які прикриватимуться журналістськими посвідченнями із зазначенням певних ЗМІ. Йшлося про посвідчення відеоагентств, пов’язаних з Russia Today, що можуть мати назви Ruptly, “Канал Redfish” чи “Агенція Maffick”.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"