НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

На Луценка поскаржилися до ДБР, бо розкрив таємницю слідства Гандзюк

25.01.2019

Адвокат Масі Найєм поскаржився до Державного бюро розслідувань на генерального прокурора Юрія Луценка через нібито розголошення даних досудового слідства у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це 25 січня Найєм написав у Facebook.

Юрист стверджує, що 27 грудня минулого року подав до ДБР заяву про вчинення Луценком кримінального правопорушення, а саме розголошення даних досудового слідства у справі Гандзюк.

Однак слідчий ДБР відмовився вносити відповідні відомості в ЄРДР.

Після цього адвокати звернулися до Печерського суду, щоб зобов’язати слідчих ДБР все таки внести викладені відомості про генпрокурора в ЄРДР.

Найєм зазначає, що суд порушує норми КПК, оскільки суддя Батрин Олеся призначила розгляд скарги на 28.02, що порушує передбачений законом строк у 72 години.

“Є підозра, що до блокування реєстрації заяви про кримінальне правопорушення про розголошення даних досудового розслідування генпрокурором Луценком причетна перша заступниця голови ДБР Оксана Варченко“, – написав він.

У зв’язку з цим адвокат вирішив подати до ВРП скаргу на суддю, щоб притягнути її  до дисциплінарної відповідальності за невжиття заходів щодо розгляду скарги протягом встановленого законом строку.

Зокрема, 3 грудня Луценко в інтерв’ю ICTV анонсував “ряд підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення”.

“Мотив – це активність Гандзюк проти однієї з крупних корупційних схем місцевої влади. І всі, хто замовив це вбивство, хто його організував – нами встановлені”, – сказав генпрокурор.

Також Луценко розповів про мотив, який об’єднав помічника нардепа Павловського та кримінального авторитета Левіна.

На думку адвоката, така інформація дала можливість причетним до злочину втекти з країни.

Нагадаємо:

3 грудня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовники, організатори та виконавці вбивства Катерини Гандзюк встановлені.

4 грудня правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк громадянину на прізвище Левін.

Нардеп Мустафа Найєм повідомив, що підозрюваний Олексій Левін (справжнє прізвище – Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького, і зараз перебуває в Домінікані.

У січні СБУ оголосила в розшук підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка).

31 липня у Херсоні біля під’їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"