НОВИНИ

07.05.2024

06.05.2024

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

РУБРИКАТОР

На Кіровоградщині люди вимагають відставки очільника обласної поліції

28.06.2017

28 червня у Бережинці, де триває земельний конфлікт, відбувається віче через побиття людей правоохоронцями.

На місці подій перебуває голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко, керівник поліції області Сергій Кондрашенко, представники внутрішнього корпусу батальйону «Донбас», нардепи Семен Семенченко та Олександр Горбунов.

Перед людьми виступив Олександр Чорноіваненко, який засудив дії правоохоронців і наполіг на тому, щоб поліція, якої за його словами на місці подій більше ніж представників громади, покинула село. Він зазначив, що незважаючи на те, що питання вдалось врегулювати частково (представників батальйону «Донбас» повернули назад у село), ситуація продовжує бути напруженою.

«Якщо ні, то я буду вимушений збирати сесію облради і вирішувати питання у законний спосіб» – зазначив Чорноіваненко.

«Я сьогодні викинув нагороду, якою мене нагородило керівництво нацгвардії, бо не хочу мати нічого спільного з цими негідниками. Я вчора двічі був у кабінеті людини, що стоїть у мене за спиною ( Кондрашенко – авт.) і пояснював, що ми приїхали лише морально підтримати людей, а не застосовувати силу», – заявив Анатолій Виногродський, екс-керівник батальйону «Донбас», який постраждав вчора у сутичках.

«Вчора люди без опізнавальних знаків, в масках, з собаками, без пред’явлення будь-яких претензій почали бити людей,» – стверджує Виногродський і зазначає, що вони не мали знаходитись на території підприємства. Він заявляє, що представники «Корду», окрім побиття ще і вкрали 10 дорогих шоломів, а у нього особисто – матеріальних цінностей на 15 тисяч гривень.

«Дії поліції були фашистськими. На моїх очах били жінку, цькували собаками», – стверджує Валерій Вєхтєв, представник ГО «Редут» третього полку спецназу, який сам є уродженцем Бережинки.

Люди присутні на віче вимагали аби керівник ГУ НП області написав заяву на звільнення.

«Я ще раз пояснюю, вчора сюди зайшли представники поліції і нацгвардії, бо була інформація про озброєних людей. За посаду я не тримаюсь. Якщо буде рішення – я піду, але зараз писати заяву не буду», – заявив Кондрашенко.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"