НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

На Івано-Франківщині у поліцейського, якому керівництво не надало засобів захисту, підтвердили коронавірус

27.03.2020

В Івано-Франківській області на коронавірус захворів поліцейський. Він надавав допомогу по госпіталізації перших пацієнтів з коронавірусом в області. Тепер близько 20 його колег, з якими контактував хворий, пройдуть експрес-тестування на наявність інфекції.

Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук під час брифінгу.

За його словами, на даний момент поліцейський знаходиться в лікарні,стан його здоров’я середнього ступеня важкості. Проводиться дезінфекція приміщень, контактні особи – на самоізоляції.

Раніше Police Control Ukraine повідомляв, що керівництво одного з відділів поліції Івано-Франківська не надало засобів захисту двом дільничним: вони разом із сім’ями були госпітолізовані з підозрою на коронавірус.

За інформацією джерела у правоохоронних органах, в міському відділі поліції дуже скрутно з засобами захисту,однак заступник начальника по привентимному напряму послав двох дільничих без засобів захисту до чоловіка померлої жінкі в Івано-Франківську.

23 березня у мікрорайоні Пасічна в Івано-Франківську померла жінка, яка була хвора на Covid19. Дільничі були вимущені їхати для опитування чоловіка померлої без засобів захисту.

Отже дільничний захворів через недбалу роботу начальника.У дівчини поліцейської вірус не підтвердився – у неї негативний результат дослідження на коронавірус. Наразі вона також перебуває на самоізоляції.

Також, джерело в поліції повідомляло, що їм видають лише по 1 масці на 2 тиждні. Та усіх дільничних збирають 2 рази на день до купи.

Керівник поліції Прикарпаття Володимир Голубош зазначив, що близько 20 колег поліцейського, у якого виявили коронавірус, пройдуть експрес-тести на Covid-19.

Проте джерело у правоохоронних органах повідомляє, що тести зробили лише керівництву, відділу кадрів,групі, яка тоді чергувала, а іншим дільничним, які контактували із хворим, сказали, якщо щось, то звернетесь самостійно. Та відправили їх на самоізоляцію на 14 днів.

Загалом в області підтвердили 16 випадків коронавірусу, 2 летальні. З хворими контактували 84 людини — усі вони зараз перебувають на ізоляції.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"