НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

На Хмельниччині на хабарі викрито працівника поліції

05.06.2018

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень, у тому числі вчинених працівниками правоохоронних органів, та притягнення винних до відповідальності.

Так, 1 червня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди поліцейським сектору реагування патрульної поліції одного з територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в області.

Встановлено, що за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), працівник поліції вимагав у місцевого мешканця 4 тис грн.

Оскільки на час зупинки водія патрульним таких коштів у чоловіка не було, поліцейський поставив вимогу передати йому ці кошти впродовж кількох днів, про що «нагадував» телефонними дзвінками.

Під час одержання обумовленої суми хабара працівника поліції викрито та затримано в порядку ст. 208 КПК України. Неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Затриманому уже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"