НОВИНИ

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

На Буковині патрульні сфальсифікували протокол про правопорушення

07.09.2017

Фальсифікація протоколу, а іншими словами злочин, відбувся ще в кінці травня цього року. Про це повідомляє police.cv.ua.

Батько з сином поверталися додому на мопеді. Сільська місцевість, недорогий вид транспорту, все це спонукало патрульних поліцейських Кіцманського ВП під керівництвом старшого лейтенанта поліції Михайла Ткачука спробувати безпідставно звинуватити людину в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Дочекавшись, коли син відійшов від мопеда і батько залишився один, патрульні напали на нього і силою затягнули в свою службову машину, після чого відвезли його на пост поліції. На посту чоловіку запропонували пройти тест на алкоголь.

Сім раз продувався «Драггер», після чого, чоловіка відпустили і віддали йому мопед.

Але це тільки початок продуманого злочинного плану. Дочекавшись, коли затриманий поїде, поліцейські приступили до оформлення протоколу за керування в стані алкогольного сп’яніння. Протокол був виписаний за всіма правилами, ось тільки поліцейські самі написали пояснення порушника та розписалися за нього. Як завжди, свідки були підставні.

Ось так виглядає сфальсифікований протокол:

Справа була направлена ​​до Кіцманського районного суду Чернівецької області. Так, в той  суд, який зовсім недавно виправдовував поліцейського наркомана, а деякі судді потрапляли в поле зору «Дорожнього Контролю» і передачі «люстраторів 7,62».

Зв’язка суд-поліція, спрацювала на відмінно! Суддя не побажав слухати доводів обвинуваченого, не взяв до уваги показання свідків, не помітив грубих маніпуляцій фактів і, як результат, людина була визнана винною в скоєнні адміністративного правопорушення.

Дізнавшись про це, «Дорожній Контроль» вирішив втрутитися в цю справу, допомогти невинному і покарати злочинців в погонах.

За вивчення справи взявся один з кращих адвокатів Чернівців Олександр Мацьоцька. Олександр не раз стикався зі свавіллям поліції щодо своїх клієнтів і має багатий досвід ведення такого роду справ в судах різних інстанцій.

І ось 6 вересня, в приміщенні Апеляційного суду Чернівецької області, в присутності активістів і журналістів «Дорожнього Контролю» відбулося судове засідання.

Як завжди, виявляючи неповагу до суду, ніхто з поліції на засідання не прибув. Адвокат успішно зміг довести суду всю абсурдність звинувачення патрульних і довів факти фальсифікації протоколу. Кілька свідків підтвердили незаконність дій поліцейських.

Під неспростовними фактами захисту і потерпілого від незаконних дій патрульних, суд прийняв єдине законне і справедливе рішення. Протокол був визнаний незаконним і людину звільнили від усіх звинувачень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"