НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

На блокпостах у Слов’янську поліцейські розводять водіїв на гроші

24.07.2017

Про це розповів волонтер Роман Доник на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

“Все. Війна закінчилася, реформа поліції пройшла вдало. Слов’янськ. Третій блокпост. На посту поліцейські в камуфляжі, ВСПшник і поліцейські в чорному/синьому/х*рзрозумієш. Останні – це переатестовані даішники. Даішник від місця перевірки документів показує льодяником під’їхати до їхньої шпаківні. Бачить форму, кличе ВСПшника. ВСПшник намагається помудрувати на предмет того, що йому належить оглядати і цивільні мікроавтобуси, але перевіривши документи, відходить зі словами – “у мене питань немає”. І починається класичний розводняк. Пред’явіть документи на машину. Водійські. Ходімо зі мною”, – пише він.

Далі волонтера повели в приміщення поста, де між ним і поліцією сталася наступна розмова:

– Романе Вікторовичу, що ж ми порушуємо. Суцільну перетинаємо. Камера пише. Будемо дивитися відео? Або будемо оформляти одразу?

– Звичайно будемо. Дивитися будемо, оформляти будемо, якщо є порушення штраф платити будемо. У країні війна і криза, кожна копійка важлива для бюджету. Давайте відео дивитися і оформлятися.

“Водій, якого підгортає другий номер, щось метушиться, пояснює. Мовляв “командир поспішає, давай вирішимо”.

Починаю заводитися потихеньку. Реально давно такого не бачив, кажу:

– Вам взагалі не страшно, не соромно ось так козакувати? Чи все, страх пройшов? Давайте показуйте запис і або оформляйте документи, або поїхав далі. У мене справ вище даху. За*бали тупо розводити на виключеному запису.

– Відео записується на жорсткий диск, почекайте за дверима, потрібен час, щоб його знайти. І щоб пробити по базі теж потрібен час”, – продовжив Доник.

Поки волонтер чекав, поліцейські “обробляли” водія, який поспішав на весілля.

“Чую про себе в прочинені двері: “Ти що не бачиш, яке воно ла*но?”. Після цього виходить напарник віддає документи, ти ж, каже, не кип’ятися, ми ж тут у 2014 теж не сиділи просто так.

Ну да, що не сиділи, то не сиділи. Зй*бнулі в 2014 кудись у невідомому напрямку”, – додав він.

За словами Доника, такі випадки – не поодинокі. Мовляв, він не раз чув, як поліцейські випрошують “хоч щось” через не пристебнуті ремені.

“А пару днів назад дивився шматок Геращенка у Гордона. Геращенко розповідав, які вони молодці і як охренітельно все реформували. Просто ще трохи часу і почекати потрібно.

Якщо б не їздив, а дивився один телевізор, то, напевно, і повірив би. А взагалі печаль”, – підсумував волонтер.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"