НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

МВС стверджує, що дбає про перерахунок пенсій своїм пенсіонерам

31.01.2017

30 січня Державний секретар МВС України Олексій Тахтай зустрівся з пенсіонерами та ветеранами відомства. Він поінформував їх про заходи, здійснені міністерством для перерахунку пенсій колишніх працівників органів внутрішніх справ з урахуванням видів грошового забезпечення, установлених законодавством для поліцейських.

МВС направило звернення до Міністерства соціальної політики України із закликом вжити усіх необхідних кроків, які передбачені законодавством, аби визначити порядок проведення перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції.

«Делегація МВС неодноразово була на прийомі у Міністра соціальної політики і спілкувалася з ним, аби максимально прискорити цей процес», – повідомив Держсекретар МВС.

Також до Міністерства соціальної політики України було подано список кандидатур від МВС для роботи у міжвідомчий групі, яка б розробляла механізм перерахунку. Офіційні звернення від Міністерства внутрішніх справ щодо створення такої міжвідомчої групи раніше було направлене до Кабінету міністрів України.

«Наразі ми чекаємо від Міністерства соціальної політики інформацію, коли  група розпочне роботу», – повідомив Олексій Тахтай.

Міністерством внутрішніх справ затверджено перелік посад осіб начальницького і рядового складу ОВС України, що прирівнюються до посад поліцейських. При розробці цього нормативно-правового акту були враховані пропозиції представників всіх центральних органів влади що координуються міністерством, а також ветеранських організацій.

«Розуміючи і однозначно підтримуючи Закон, в структурі МВС було створено відділ пенсійного забезпечення, який безпосередньо займається цими питаннями», – сказав Державний секретар МВС.

Завдяки роботі відділу у короткий термін розроблено інструкцію про порядок організації роботи з оформлення документів для призначення перерахунку пенсій відповідно до Закону.

Крім того, керівництвом МВС досягнуто домовленості з  Національною поліцією України щодо створення в кожному її територіальному підрозділі обласного рівня відділу пенсійного забезпечення, який на місцях буде здійснювати і забезпечувати реалізацію норм Закону.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей». Статтю 63 Закону було доповнено новою частиною, згідно якої перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій в розмірах, встановлених законодавством для поліцейських.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"