НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Моніторинговий візит до Індустріального відділу національної поліції ГУНП в Харківській області

20.12.2018

До моніторингової групи увійшли представник Уповноваженого в східних областях Сергій Красноперов, регіональний координатор взаємодії з громадськістю у Харківській області Андрій Бохвалов та громадський монітор Національного Превентивного Механізму Костянтин Ключарьов.

Під час візиту представникам Уповноваженого та громадському монітору було надано необхідні документи, забезпечено доступ до всіх приміщень поліцейського відділу.

Приміщення відділу поліції облаштоване пандусом для доступу маломобільних груп, забезпечено безперешкодний доступ до вестибюлю та інформаційних стендів, книга скарг та пропозицій знаходиться у доступному місті. У відділенні є кімната для прийому громадян та кімната для слідчих дій.

Але обладнання кімнати для слідчих дій не повність відповідає встановленим вимогам. Під час огляду вказаної кімнати виявлено, що ця кімната не використовується. Комп’ютер та телефон, встановлений в кімнаті, не працюють. Не достатня кількість юридичної літератури. Тривожна кнопка  – відсутня.

Моніторинговою групою виявлено, що на службових кабінетах відсутні таблички із зазначенням посад та прізвищ працівників, які в них працюють.

У відділку немає наказу про надання домедичної допомоги утримуваним, що створює ризики порушення прав людей на охорону здоров’я. Термін придатності медикаментів в аптечці завершується.

На інформаційних дошках недостатньо інформації щодо представників Уповноваженого з прав людини в регіоні та громадських організацій, які надають правову допомогу.

Докладний звіт за результатами моніторингу буде направлено начальнику ГУНП в Харківській області та в Міністерство внутрішніх справ України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"