НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Монітори повторно зафіксували у ВК №81 порушення норм харчування

28.12.2017

Моніторингова група у складі регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Вінницькій області Наталії Гурковської, а також громадських моніторів національного превентивного механізму Світлани Побережець та Антона Булгакова здійснила повторний візит до Державної установи «Стрижавська виправна колонія №81» на Вінниччині.

Це установа виконання покарань середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання через позбавлення волі.

Монітори відзначили, що керівництвом колонії було докладено зусиль на виконання наданих раніше рекомендацій Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Санітарний і технічний стан більшості приміщень, які відвідала моніторингова група, задовільний. Норма житлової площі в спальних приміщеннях дотримується (4 м2 на одну особу), хоча є ліжка, розміщені впритул одне до одного, що порушує право на приватність та наявність особистого простору. В житлових приміщеннях температурний режим дотримується.

Відремонтовано кімнати тривалих побачень і лазня. Перебувають у стані ремонту арештний дім, приміщення дисциплінарного ізолятора, приміщення камерного типу.

Водночас монітори повторно зафіксували порушення норм харчування та технології приготування їжі для засуджених. В порушення встановлених вимог відбір і зберігання добових проб кожної страви раціону не проводиться.

Виробництво у колонії пов’язане з обробкою деревини та виготовленням деревного вугілля. Особи, які залучені до процесу випалювання вугілля, не забезпечені засобами захисту органів дихання. В порушення ст. 8 Закону України «Про охорону праці» адміністрація не видала працюючим засудженим безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту.

Крім того, моніторингова група зауважила, що наявні інформаційні стенди не містять номерів телефонів «гарячої лінії» Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"