НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Молодшого інспектора посадили на 6 років за доставку наркотиків засудженому

24.03.2020

Молодшого інспектора 2-ї категорії відділу режиму і охорони Вінницької установи виконання покарань засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

10 грудня 2019 Вінницький міський суд визнав чоловіка винним у незаконному зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин та передачі їх у місця позбавлення волі.  Вінницький апеляційний суд рішенням від 13 березня вирок залишив  без змін.

За матеріалами справи, інспектор напередодні по телефону домовився із засудженим, що доставить йому наркотики за винагороду у 200 грн. На вулиці він отримав від невстановленої жінки пакети, які заховав за пояс штанів і приніс на територію в’язниці.

На пункті пропуску оперупоноважений внутрішньої безпеки помітив, що інспектору щось ніби заважає йти і він на ходу поправляється. Охоронець зайшов у роздягальню, щоб провести огляд речей. Коли інспектор роздягався, то оперуповноважений помітив, що він щось кидає у шафу. З низу шафи витягли три пакунки, ще два чоловік дістав з-за поясу.

Обвинувачений озвучив версію, що на прохання в’язня купив йому дріжджі і мобільний телефон. У протоколі огляду зафіксовано, що чоловік пояснював, що інші три пакунки йому передала невідома жінка для арештанта з камери №69 і що було в тих пакетах він не знає. Але в судовому засіданні обвинувачений сказав, що інші три пакети в установу не приносив і не має до них відношення. Стверджував, що до приїзду слідчого керівництво вмовляло його визнати, що всі п’ять пакунків його, обіцяючи допомогу, коли його притягнуть до відповідальності.

Суд першої інстанції допитав низку свідків з числа працівників установи, які були присутні, коли в роздягальні обвинувачений на вимогу оперуповноваженого дістав зі своєї шафи декілька замотаних в папір пакунків, обмотаних скотчем. Експертиза показала, що в пакетах був амфетамін та канабіс.

Суд визнав вину повністю доведеною.

Апеляційний суд не побачив підстав ставити під сумнів пояснення свідків. Не було інформації, щоб хтось із них був у неприязних стосунках з обвинуваченим і мав причини його обмовляти.

Показання арештанта, який начебто замовив наркотики, у вироку суду відсутні.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"