НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Мін’юст планує запустити пілотний проект охорони у двох колоніях

18.07.2018

На сьогодні вирішується питання стосовно запуску пілотного проекту з побудови сучасної системи охорони у Качанівській та Темнівській виправних колоніях. Про це повідомив УНН заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

“Вирішується питання запровадження двох пілотних проектів з побудови сучасної моделі охорони установ виконання покарань на базі державної установи “Качанівська виправна колонія (№ 54)” та “Темнівська виправна колонія (№ 100)” шляхом застосування методу оперативного чергування резервної групи варти, але без виставлення чатових на спостережних вежах та посилення заборонених зон установ додатковими інженерно-технічних засобами охорони”, – розповів він.

За словами Чернишова, для запровадження такої сучасної системи у Качанківській та Темнівській виправних колоніях, з урахуванням модернізації існуючої системи охорони, у тому числі, із впровадженням інженерно-технічних засобів, потрібно по 900 тис. грн на кожну установу.

“При цьому, прогнозована економія бюджетних коштів від запровадження нової моделі охорони складатиме 1 млн 584 тис. грн в рік (для кожної колонії – ред.)”, – уточнив він.

Крім того, розповів заступник міністра, на даний час відбувається модернізація інженерних засобів охорони у всіх установах Державної кримінально-виконавчої служби.

Зокрема, поінформував він, йде заміна або до оснащення огорож і конструкцій інженерним виробом АСКС типу “Єгоза”, заміна антенних полів телеємнісної системи виявлення, заміна сітчастих огорож на сучасні 3D огорожі, виконані з канільованої сітки, з посиленням виробом АСКС “Єгоза”, заміна та довстановлення охоронних сповіщувачів вздовж лінії охорони.

Як повідомляв УННдля забезпечення безпеки підрозділів кримінально-виконавчої системи опрацьовується питання про екіпірування співробітників установ виконання покарань електропровідними спеціальними засобами “TASER” та телескопічними палицями.

Джерело: УНН

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"