НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Мер Христинівки назвав поліцейського мраззю і плював в обличчя

04.02.2017

Жителі Христинівки бояться відпочивати в караоке-барі «Йо-Майо», адже в будь-який момент вони можуть стати жертвами місцевої банди, яка не боїться ні охорони закладу ні поліції. За словами потерпілих, очолює її брат мера міста – Василь Наконечний, який підозрювався у вбивстві двох людей. Останній розбій трапився 14 січня, жертвами побиття стали працівники закладу, відвідувачі та поліція.Про це інформує “Вечірня Умань”.

Поліція на місце подій прибула за 5 хвилин, та навіть люди у формі не вгамували чоловіків. За словами працівника поліції Сергія Шумко, вся агресія перекинулась на них. Василь, зі своїми друзями, почав обзивати правоохоронців, погрожувати розправою над рідними, а Сергія вдарив в груди. Щоб одягнути на молодиків наручники довелося визкликати підмогу. На місце подій прибув заступник поліції Христинівки та мер міста Микола Наконечний.

«Після того як Василь вдарив мене в гуди, ми виклинали підмогу. Слідом за патрульними приїхав і мер міста. Микола Наконечний, не розібравшись в ситуації, почав обзивати поліцію хабарниками, сверджуючи, що його брат чесний громадянин якого ми безпідставно затримуємо,» – розповідає старший лейтенант христивівської поліції Сергій Шумко.

Розбірки між поліцією, молодиками і мером міста продовжились у відділку, за словами потерпілого Сергія, саме в кабінеті начальника поліції він наткувся на кулаки від мера міста.

«Микола Наконечний обізвзав мене мраззю, плюнув в обличчя та вдарив потилицю. Подальший розвиток конфлікту попередив начальник поліції, та інші працівники, що знаходились в кабінеті,» – зазначає полісмен Сергій.

В свою чергу, мер міста Христинівки Микола Наконечний, запевняє, що працівника поліції він не обзивав і не бив. А з приводу конфліктної ситуації з братом коментарів не дає, адже слідство ще триває.

Як зазначала у коментарі «Прочерку» речник Уманського відділу поліції ГУНП у Черкаській області Леся Усенко, всі факти, які зафіксовані у відео, зареєстровані Христинівським районним відділенням поліції. У зв’язку зі спричиненням тілесних ушкоджень жінці та непокорою працівникам поліції відкрито кримінальні провадження за ст. 342 (ч.2) та ст. 345 (ч.2) Кримінального кодексу України.

– Наразі триває досудове розслідування, проводяться відповідні слідчі дії, – зазначила пані Леся. Вона також додала, що при зборі доказової бази можлива перекваліфікація злочину на більш тяжкий.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"