НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Львівські зоозахисники пікетували поліцію через упередженість до них

03.02.2018

2 лютого, біля головного управління Національної поліції у Львові пройшла акція протесту «Ні поліцейській державі». Організували її активісти та зоозахисники, як реакцію на силове затримання поліцією минулого тижня учасників акції «Цирк без тварин» біля львівського цирку.

В руках вони тримали плакати: «Ні поліцейській державі», «Танцюємо на замовлення», «Поліція – шавки Авакова», «Свобода слова? Ні, не чули».

Основною вимогою вони ставили покарати винних у незаконному затриманні активістів минулого тижня. Також вони звинуватили поліцію у необ’єктивності та упередженості до зоозахисників.

«Ми взагалі не розуміємо, що відбулося минулого тижня. В нас була мирна та легальна акція. Раптово з’явилися люди в балаклавах, кинули димові шашки, а поліція почала в’язати нас. Багатьом нанесли тілесні ушкодження. В райвідділі затриманих протримали майже чотири години. На запитання: «За що нас затримали?» відповідали матом. Дівчатам показували непристойні жести. Це взагалі в голову не вкладається. Де та реформована поліція?», – розповів один із учасників акції.

Під час затримання минулого тижня у багатьох активістів поліція виявила ножі, молотки, газові та перцеві балончики, арматуру та інші предмети, якими можна завдати тілесних ушкоджень. Наявність їх в себе сьогодні вони пояснили тим, що багато хто з них працює на роботах пов’язаних із будівництвом. Тому наявні інструменти вони постійно носять з собою. А вилучені балончики у дівчат вони постійно носять для самозахисту.

Нагадаємо, що 28 січня біля львівського цирку пройшла акція за цирк без тварин. Зумовлена вона була початком виступів цирку «Континенталь», в програмі якого є шоу за участі білих тигрів та лева.

Під час акції невідомі учасники кинули димові шашки в активістів та поліцейських. Після цього поліція жорстко затримала кількох учасників акції та доправила їх до Галицького райвідділу поліції Львова. Пізніше у Нацполіції Львова повідомили, що затримали протестувальників через те, що помітили в них арматуру, ножі та газові балончики. ​​

Павло ПАЛАМАРЧУК

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"