НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Луценко не звільнив підлеглого, який їздить на авто 91-річної бабусі

22.02.2017

Генеральна прокуратура не побачила порушень в тому, що прокурор управління нагляду за фіскальними органами Олександр Амплеєв не вказав у декларації елітне авто, записане на 91-річну бабусю, на якому їздить на роботу.

Про такі результати службового розслідування щодо Амплеєва повідомила Генеральна інспекція ГПУ у відповідь на запит Центру протидії корупції.

“За результатами службового розслідування фактів порушень порядку подання декларацій та недостовірного декларування майна Амплеєвим не встановлено”, – йдеться у відповіді заступника начальника управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Геннадія Путято.

Ampliev

Нагадаємо, у вересні 2016 року журналісти програми “Схеми” виявили, що співробітник Генеральної прокуратури Олександр Амплеєв не вказав в декларації майно, яким користується.

Згідно з декларацією, той не мав ні автомобіля, ні власного житла. Водночас журналісти зафіксували його на дорогому авто біля приватного будинку. Прокурор пояснив, що будинок належить його дружині, а дороге авто – бабусі.

Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не виключає звільнення прокурора Амплієва: “Минулої п’ятниці я побачив розслідування тележурналістів, які зафіксували одного працівника прокуратури біля триповерхового будинку з розкішним автомобілем. Цей діяч, посміхаючись у телекамеру, сказав: мовляв, не маю стосунку до цього будинку, це моєї дружини, а цей автомобіль – моєї мами. І при цьому він дуже знущально сміявся у камеру. Я думаю, що вже до кінця цього тижня він буде звільнений з прокуратури”.

Згодом за ініціативи Луценка була створена Генеральна інспекція, яка має звільняти прокурорів, стиль життя яких не відповідає доходам. “Курс на очищення прокуратури серйозний, розраховую, що генеральна інспекція буде впливати на події”, – заявляв генпрокурор. Проте слова розійшлись з ділом, і Амплеєв залишився в органах прокуратури. Це не вперше ГПУ покриває прокурорів, які надають недостовірну інформацію в деклараціях про доходи.

Додамо, що до працівника Генінспекції Путято, який і надіслав нам відповідь стосовно Амплеєва, теж є питання. В декларації дружини Путято Альони, яка працює в Національній поліції, вказано, що у сімейства ні у власності, ні в оренді немає жодної нерухомості. Де проживають прокурор та працівниця поліції – незрозуміло.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"