НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Луценко каже, що не мав підписувати догану своєму заступнику

18.08.2018

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що не підписував догану своєму заступнику Юрію Столярчуку через її оскарження в суді.

Про це Луценко сказав в інтерв’ю “Українській правді”, яке буде невдовзі оприлюднене на сайті.

“Він оскаржив у суді, суд зупинив це рішення (Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів – УП)”, – пояснив генпрокурор.

Він додав, що зрештою Столярчук виграв суд, який вирішив, що догана була незаконною.

“Якщо суд скасував рішення КДКП, то як я його маю покарати?.. Ми ж з вами домовилися, що як і в кожній європейській країні, призначення, звільнення і дисциплінарні стягнення мають робити не одноосібно… Для цього була проведена конференція, потім з’їзд – всі прокурори, на якому обрали раду прокурорів і КДКП”, – зазначив Луценко.

Очільник ГПУ сказав, що в окремих випадках не згоден з рішенням КДКП, не уточнивши, якими саме.

Водночас, у КДКП “Українській правді” говорили, що суд не зупиняв дію рішенняпро догану, і весь час до скасування, тобто протягом 5 місяців, воно було чинним.

В Єдиному реєстрі також оприлюднена ухвала суду від 3 січня. Тоді Столярчук дійсно просив зупинити рішення комісії, поки суд остаточно не вирішить, чи було воно законним. Однак заступнику Луценка в цьому проханні відмовили, зазначивши, що рішення КДКП не підлягають зупиненню.

У свою чергу, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у коментарі УП запевнила, що Луценко не мав підписувати догану, поки тривало її оскарження.

“Генеральному прокурору доповіли, що оскільки справа перебуває в суді, то він не може підписувати… Він діє так, як вимагає закон”, – стверджує Сарган.

У серпні 2018 року журналісти “Bihus.info” писали, що генпрокурор Юрій Луценко вже 9-й місяць не підписує наказ про догану Столярчуку.

Але пізніше стало відомо, що суд скасував догану Столярчуку ще 26 квітня 2018 року.

Наразі  КДКП оскаржує рішення суду, апеляцію мають розглянути у вересні.

Заступник Луценка отримав догану від комісії прокурорів за те, що незаконно вивів зі справи Віктора Пшонки підозрювану у земельному рейдерстві.

Роман Кравець, Соня Лукашова, УП
Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"