НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Костянтин Стогній ніяк не може з насолодою посудитися з Антоном Геращенко

16.02.2017

Сьогоднішнє судове засідання за позовом тележурналіста, ведучого програми «Надзвичайні новини» Костянтина Стогнія до народного депутата Антона Геращенка про визнання недостовірною і спростування інформації не відбулося.

Це вже друге засідання, на яке нардеп не з’явився. Перше було призначене на 27 січня. Але тоді ані відповідач Антон Геращенко, ані його представник до суду не з’явилися. Також проігнорували судове засідання представники «Савік Шустер Студія», які за позовом проходять як третя особа. В результаті, засідання перенесли на 16 лютого.

На сьогоднішнє судове засідання вже з’явився представник Геращенко. За його клопотанням суд перенесли на 6 березня.

Нагадаємо, що позивач звернувся до суду з проханням визнати недостовірною інформацію, яку нардеп озвучив в ефірі програми «Шустер. Live» 9 грудня 2016 року. Тоді Геращенко заявив, що Стогній був прес-секретарем «колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка, який рано чи пізно буде притягнутий до кримінальної відповідальності за злочини проти Майдану».

Однак ця інформація не відповідає дійсності, оскільки Стогній звільнився з МВС ще задовго до сумнозвісних подій Євромайдану, і ніколи не був прес-секретарем голови МВС Захарченка. Це доводить рапорт Костянтина Стогнія про звільнення з органів внутрішніх справ. Раніше на сайті МВС, а нині – Нацполіції, останні згадки про журналіста в якості радника міністра внутрішніх справ датуються груднем 2010 року. В свою чергу Віталій Захарченко обійняв посаду голови МВС у листопаді 2011 року.

Голослівне звинувачення представника Міністерства внутрішніх справ пролунало після того, як журналісти «Надзвичайних новин» першими серйозно взалися за розслідування подій у Княжичах. Тоді ж у ефір програми вийшов сюжет про те, що у відомстві навпаки намагаються приховати – розстріл у Княжичах свідчить про операцію зачистки.

На телеефірах Геращенко відстоював версію, мовляв, перестрілка сталася випадково, через непорозуміння під час виконання операції із затримання злочинців. Але вже 26 січня, в результаті проведення ряду слідчих дій, генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив іншу інформацію: «У нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований двічі – один раз грабіжниками, другий раз працівниками правоохоронних органів».

Нагадаємо також, що за загибель п’ятьох поліцейських до кримінальної відповідальності нікого не притягнули. Лише «покарали» звільненнями з роботи чи доганами офіцерів та керівників райуправлінь.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"