НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

“Я не буду допомагати дітям слідчих всієї України” – голова Опікунської ради лікарні “Охматдит”

14.07.2017

Голова Опікунської ради національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” Оксана Корчинська відмовляється допомагати дітям слідчих Міністерства внутрішніх справ.

Таку заяву вона зробила міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і озвучила з трибуни Верховної Ради 14 липня.

“Хотіла би вам озвучити вчора свою заяву міністру МВС Авакову”, – сказала вона.

“Я офіційно як голова Опікунської ради попередила його, що, позаяк Опікунська рада – це волонтерський орган “Охматдиту”, я відмовляюся допомагати дітям слідчих управлінь всієї України у зв’язку з тим, що пан міністр за півроку не зміг змусити двох полковників – Вакуленка, який керує слідчим управлінням,  і полковника Колесника –передати підозру в суд на 60 мільйонів гривень украдених грошей на будівництво “Охматдиту”, котрі Опікунська рада повернула вже державі”, – заявила Корчинська.

“У зв’язку з тим, що МВС і заступник генерального прокурора Петриківський роблять усе для того, щоб ці підозри не потрапили в суд, колишній забудовник вкрав – і Національна поліція не повертає єдиний на всю країну Пет КТ (апарат позитрон-емісійної томографії – ред.) вартістю 35 мільйонів у 2012 році, який був закуплений, він десь ховається. І зараз у той “Охматдит”, який будується, він не поставлений”, – сказала вона.

“У липні всі онкохворі України не зможуть отримати діагностику на цьому унікальному обладнанні. І зараз батьки кожної дитини від тисячі до 5 тисяч доларів, щоб зробити один аналіз на Пет КТ. Вони роблять це у різних країнах. У тому числі, й у нашій “Феофанії”, котра не робить їм це безкоштовно”, – наголосила Корчинська, яка є й заступницею голови парламентського комітету з охорони здоров’я.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко попросила вважати це депутатським зверненням.

6 червня прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту до “Охматдиту” заявив, що, якщо вкрадене обладнання для проведення позитронно-емісійної томографії (Пет КТ) не вдасться знайти, його доведеться купити знову.

“Є питання, які стосуються кримінальних справ проти тих, хто вкрав обладнання, ми сьогодні над цим працюємо. Якщо у нас є ПЕТ-КТ-обладнання, яке перебуває в розшуку, то перед нами стоїть питання: або ми його знайдемо і заберемо, або доведеться купувати нове. Тут є велике питання, щоб не було подвійних витрат на ті самі статті”, – сказав він.

Прем’єр також доручив МОЗу до 15 липня підготуватися до тендерів на придбання необхідного обладнання.

Олена Рощенко

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"