НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Корчак розповіла, чому не знаходить порушень у деклараціях топ-чиновників

22.11.2017

Топ-чиновників не притягують до відповідальності за результатами перевірки декларацій, бо Національне агентство по запобіганню корупції не виявило порушень у цих документах.

Про це на засіданні Антикорупційного комітету 22 листопада заявила голова НАЗК Наталія Корчак.

Відповідаючи на питання, чому, попри факти корупції і незаконного збагачення, жоден з топ-чиновників не притягнутий до відповідальності, Корчак сказала:

“Ми до відповідальності нікого не притягуємо, ми передаємо матеріали в компетентні органи. По-друге, у цих топ-посадовців, кого перевірили, не було виявлено того, що називається конфлікт інтересів, незаконне збагачення, недостовірність задекларованих активів і недостовірна інформація”, – сказала Корчак.

Вона додала, що перевірки тривають, і цінність електронних декларацій буде зростати, коли з’явиться можливість порівнювати декларації за 2016 і 2017 роки.

“Виявити ознаки незаконного збагачення щодо майна набутого до 2015 року практично неможливо. Але у порівнянні можна буде простежити динаміку коштів – і прибутків, і видатків”, – пояснила Корчак.

На запитання, чому НАЗК аналізує декларації дрібних чиновників і депутатів і саботує перевірку декларацій топ-посадовців, Корчак відповіла:

“У законі написано, що НАЗК має перевірити декларації за тими фактами, які є у зверненні викривачів. На сьогодні у нас по тисячу листів таких заходить у НАЗК. І ми проводимо перевірки. І якщо взяти статистику, то народ, який до нас звертається, хоче, щоб ми перевірили депутатів місцевих рад, потім народних депутатів”.

“І є певна статистика. Тому звинувачувати нас у саботажі – це непрофесійно, безвідповідально і це підлаштування під майбутній електорат”, – підсумувала Корчак.

Водночас члени профільного комітету наголосили, що результатами перевірок декларацій незадоволені.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"