НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Колишньому міліціонеру, який переховувався, за катування праскою, дали 5 років умовно

20.12.2018

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 14 грудня.

Обвинувачений працював на посаді оперуповноваженого карного розшуку 2-го територіального відділу міліції Святошинського відділення міліції.

У 2011 році у справі про збут наркотиків затримали чоловіка, в якого якого вилучено пакет із залишками порошкоподібної речовини світлого кольору.

Майже 8 годин затриманий перебував у кабінеті чергової частини, де крім оперуповноваженого також були начальник сектору розкриття злочинів проти особи відділу карного розшуку і старший оперуповноважений управління. Співробітники міліції намагалися здобути від затриманого відомості про вбивство якихось двох осіб. При цьому вони застосували фізичне насильство, яке виразилось у завданні численних ударів руками та ногами у різні частини тіла. Крім того, затриманого підвішували на палицю з заведеними за спину руками, що заподіяло останньому сильний фізичний біль, та у цьому положенні продовжували його бити. Не отримавши інформацію, вони поклали чоловіка на стіл і обвинувачений неодноразово прикладав розігріту праску до оголеної спини потерпілого. Щоб крики було менше чути, до рота чоловікові помістили ганчірку. О 17.55 його повернули в кімнаті для затриманих.

Згодом судово-медична експертиза встановила садна, синці і гематоми, а також опіки шкіри 1-2 ступеню, що відносяться до легкого тілесного ушкодження.

Дії кваліфіковано як катування і перевищення влади працівником правоохоронного органу.

10 грудня 2018 укладено угоду про визнання винуватості. Потерпілий дав письмову згоду на це. Раніше він отримав 140 тис. грн компенсації і жодних претензій не має. Обвинувачений зобов’язався співпрацювати у викритті у суді інших співучасників злочину.

Йому призначили 5 років позбавлення волі, але звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки. Також його позбавили права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки.

У вересні 2018 прокуратура Києва повідомила про затримання двох колишніх працівників міліції, які 7 років перебували у розшуку.

У 2014 році вироком Святошинського районного суду міста Києва їхнього колишнього керівника, який на час вчинення злочину очолював сектор відділу карного розшуку, визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавлення прав обіймати посади, пов’язані зі спеціальними владними повноваженнями строком на три роки.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"