НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

РУБРИКАТОР

Колишній адвокат Луценка не вважає його генпрокурором

10.01.2018

ГПУ та військова прокуратура зловживали повноваженнями і брали до розслідування справи, які підслідні НАБУ. У таких випадках докази, зібрані неуповноваженим органом у суді будуть визнані неприпустимими.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив заступник генерального прокурора України (2000-2002, 2005-2007, 2014-2015 рр.) Олексій Баганець.

Гість програми заявив, що не вважає Юрія Луценка генеральним прокурором, адже той був, є і залишатиметься політиком. Тому всі його прес-конференції та «пропрезидентські зустрічі» із представниками ЗМІ, заяви Юрія Луценка про те, що він навів порядок у прокуратурі, Олексій Баганець вважає не виступами генерального прокурора.

«Юрій Віталійович залишається політиком. Він не є правоохоронцем, не є юристом, ніколи не відкривав закон про прокуратуру і не читав його, не відкривав ніколи Кримінально-процесуальний кодекс України», – заявив гість програми та наголосив, що генпрокурор не знає підслідності злочинів.

Коментуючи заяву Юрія Луценка про спійману «велику рибу», Олексій Баганець зазначив, що тут ідеться про підслідність НАБУ. Гість програмитакож нагадав, що генеральний прокурор не може впливати на діяльність Антикорупційного бюро у межах своїх повноважень.

«І от, коли він намагався вплинути… коли він дійсно розголосив не просто таємницю і не просто дані оперативно-розшукової діяльності і досудового розслідування, а він розголосив державну таємницю», – заявив гість програми.

«Кількість кримінальних проваджень, які закінчені начебто органами прокуратури і направлені з обвинувальними актами до суду – їх тисячі називали. Вибачте, ці «корупціонери» жодного стосунку до «великої риби» не мають і не могли мати, бо це не є підслідність органів прокуратури», – зазначив Олексій Баганець.

Гість програми також заявив, що Генеральна прокуратура України, особливо військова прокуратура, зловживала своїми повноваженнями і брала до розслідування справи, які є підслідні Антикорупційному бюро. Олексій Баганець наголосив, що у таких випадках докази, зібрані неуповноваженим розслідувати такі кримінальні провадження органом, у суді будуть визнані недопустимими. Тож у судах, крім як виправдальних вироків, не буде нічого іншого.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"