НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Колишнього херсонського полейського, який працює на окупантів, заочно засудили на 15 років

28.03.2024

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав мешканця тимчасово окупованої території Херсонської області винним у колабораціонізмі (вирок від 22 березня).У 2022 році після захоплення Херсона співробітник української поліції Петро Ігнатов став оперуповноваженим окупаційного «міністерства внутрішніх справ Херсонської області».

У судовому засіданні дослідили відео показань пʼятьох свідків, більшість із яких працювали в українській поліції.

Один зі них розповів, що 15 років жив і працював у Херсоні. В умовах окупації знайомий запропонував йому роботу, що зводилась до передачі українській розвідці інформації. Він і його товариші таємно збирали інформацію від окупантів, вираховували координати, слідкували, спілкувалися з працівниками окупаційних «правоохоронних органів» і передавали про них дані українській розвідці. Але тривало це не довго, оскільки їх викрили, спочатку арештували сусіда, потім маму і дружину. Свідку почали погрожувати, коли він уже встиг виїхати на підконтрольну Україні територію. У разі неповернення у Херсон свідокові погрожували ліквідацією членів сімʼї. Йому вдалося витягнути дружину та сина. Матір окупанти катували рівно місяць, знущались від чого вона не витримала та померла. Свідок підтвердив, що на боці ворога були його знайомі, з якими він раніше працював у поліції. Так було зібрано інформацію на Ігнатова, який працював в окупаційному ОМОНІ, брав участь в розгоні мітингів, починаючи з перших днів війни та вторгнення РФ на територію Херсонської області. Свідок бачив Ігнатова на мітингах разом з його дружиною.

Інший правоохоронець підтвердив, що окупанти залучали працівників української поліції, пенітенціарної, податкової служби, СБУ, АТОвців. Їм пропонували зарплату в 60 тис. рублів. Двоє свідків розповіли, що Ігнатов наполегливо радив їм працювати на боці Росії, проте вони відмовилась.

Ігнатова засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною на 15 років обіймати посади в правоохоронних органах, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"