НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Клопи та пліснява у приміщеннях: результати моніторингового візиту до Новобугського виправного центру на Миколаївщині

01.04.2019

Моніторингова група у складі регіонального представника Уповноваженого  ВРУ з прав людини у Миколаївській області Світлана Одінцової та громадських моніторів Романа Дятлова та Ірини Борщевської здійснили візит до ДУ «Новобугський виправний центр» в Миколаївській області.

Під час візиту в установі перебувало 67 ув’язнених. Планова наповнюваність установи – 80 осіб.

Моніторингова група не зафіксувала порушення прав ув’язнених, але відзначила погані умови проживання осіб. Туалети, які розташовані на вулиці, знаходяться у антисанітарному стані. Самі приміщення мають плісняву та потребують ремонтних робіт.

Під час спілкування ув’язнені скаржилися на антисанітарні умови,зокрема, на наявність клопів, а також на відсутність робочих місць та організації спортивного дозвілля.

Проте особи, які працюють, оформлені офіційно відповідно до законодавства та мають можливість розпоряджатись власним заробітком. Є два магазини, передбачена можливість готувати їжу самостійно. Особи, які працюють на кухні мають санітарні книжки.

Також моніторингова група перевірила дотримання права осіб на охорону здоров’я. Відповідно до ст. 63 КВК України лікувально-профілактична та протиепідемічна робота організовується та проводиться у виправних центрах на загальних підставах відповідно до законодавства про охорону здоров’я закладами МОЗ. Адміністрація у співпраці з профільними організації проводить роботу щодо виявлення та лікування ВІЛ-інфікованих, одна особа за приписом лікаря перебуває на замісній підтримувальній терапії та щотижня отримує необхідне лікування у медичному закладі.

За результатами моніторингового візиту буде складено звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, який разом із листами реагування буде направлено до компетентних органів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"