НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Херсонській прокурор втік від війни до Польщі через окуповану територію

18.11.2022

Прокурор Херсонської обласної прокуратури Микола Єложенко, який втік до Криму, підлягає звільненню за порушення присяги та кодексу прокурора. Про це стало відомо з рішення КДПК.Єложенко працює в органах прокуратури з 2010 року і дотепер. У лютому його призначили на посаду прокурора відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сфері Херсонської обласної прокуратури.

Після початку військової агресії російської федерації  проти України прокурор до 14 квітня  перебував на тимчасово окупованій території  Херсону та області, а потім до 29 липня – за місцем тимчасової дислокації Херсонської обласної прокуратури у місті Івано-Франківську.

Після повідомлення керівництвом про переїзд до Одеси, він надав пропозиції до графіку виїзду працівників відділу та повідомив про свій виїзд із сім’єю 30 липня  до нового місця дислокації на власному авто.

За заявою Єложенка  йому надалі частину щорічної відпустки з 21 до 29 липня та виплатили матеріальну допомогу на оздоровлення.

Після закінчення відпустки прокурор 1 серпня на роботу не прибув, про причини неявки не повідомив. Під час службового розслідування 3 серпня у телефонній розмові прокурор повідомив, що 1 серпня  написав заяву про звільнення, яку разом зі службовим посвідченням та ключом доступу до  ЄРДР надішле через «Нову пошту». Зазначив, що знаходиться за межами України, водночас, яким чином він перетнув кордон та конкретне місце свого перебування на вказав.

Надалі, 5 серпня, від дружини Єложенка надійшла його заява про звільнення, службове посвідчення та флеш носій з ключем доступу до ЄРДР. Загалом до Херсонської обласної прокуратури надійшло кілька різних за формою заяв прокурора про звільнення з міста Яремче Івано-Франківської області.

Відповідно до листів заступника начальника поліції в Запорізькій області та начальника управління СБУ в Запорізькій області прокурор 31 липня  виїхав на тимчасово непідконтрольну територію через фільтраційний пункт «Авторинок».

Дружина у телефонній розмові з працівником Генеральної інспекції 4 серпня підтвердила факт виїзду чоловіка за кордон через ТОТ Херсонської області і рф, пояснивши причину його виїзду необхідністю забезпечення належного психічного та психологічного стану дітей, які перебувають у стресовому стані внаслідок війни, різким погіршенням її фізичного стану, та відсутністю у нього інших способів виїхати за межі України під час дії воєнного стану. Вона також зазначила, що виїхала з дітьми за кордон раніше, а чоловік повинен був приєднатися до сім’ї за кордоном пізніше.

Вже 9 серпня Єложенко під час спілкування у WhatsApp підтвердив, що дійсно, без погодження з керівництвом виїхав через ТОТ до Польщі.

Прокурора Єложенко, як військовозобов’язаного, 13 липня  зняли з військового обліку у Івано-Франківському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Відомості про постановку його на військовий облік у подальшому, відсутні.  Під час дисциплінарного провадження прокурор Єложенко пояснень не надав.

Враховуючі числені порушення з боку Єложенка комісія вирішила звільнити його з органів прокуратури.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"