НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Харківських патрульних судитимуть за побиття чоловіка, який зробив їм зауваження

13.01.2021

Двом харківським патрульним прокурор вручив обвинувальний акт у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 ККУ).  Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

Ще у квітні 2019 року на вул. Великій Панасівській вказані копи зупинили 37-річного чоловіка, який вигулював свою собаку та помітивши те, що автомобіль патрульної поліції був схован в кущах, зробив патрульним зауваження.

Надалі чоловік почав відходити від поліцейських, проте, один з патрульних схопив чоловіка обома руками за передпліччя, намагаючись завести руку за спину, проте рука чоловіка вислизнула. Після цього вказаний патрульний дістав спецзасіб – балончик та «задув» чоловіка. Внаслідок цього чоловік отримав опік рогівки та кон’юктиви правого та лівого ока, що відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Через різку печію в очах, потерпілий відвернувся від патрульного і був звернений до нього спиною. В цей час інший патрульний безпідставно застосував до чоловіка прийоми рукопашного бою у вигляді заламування та заведення його рук за спину. Крім того поліціянти підбивали ногами під коліна потерпілому, внаслідок чого він впав на землю. Затриманий не чинив супротив, але поліцянти надягли на нього кайданки, які зняли вже у відділі поліції. Також чоловіка було доставлено до відділу поліції без складання протоколу затримання.

У матеріалах справи зазначається, що вказаний поліцейський захід у даному випадку не був необхідним, пропорційним та ефективним і мав характер насильницьких незаконних дій, болісних і таких, що ображали особисту людську гідність потерпілого.

Восени вказаним патрульним повідомили про підозру та судом було обрано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов`язання. Суд не відсторонив поліціянтів від посад.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"