НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Харківську прокурорку покарали за втечу з місця ДТП дисциплінарним стягненням

03.01.2023

Перебуваючи в місті Кіцмань Чернівецької області, начальник відділу організаційно-методичної роботи Харківської обласної прокуратури Юлія Семенець після сварки та бійки з чоловіком, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння вчинила ДТП та намагалась втекти з місця пригоди. Про це стало відомо з рішення КДКП.

Згідно з матеріалами справи, 15 квітня цього року близько 23:30 мешканці будинку у місті Кіцмань почули сварку між чоловіком та жінкою. Після цього, вони побачили, як чоловік та жінка у дворі будинку почали завантажувати речі в автомобіль.

Жінка сіла за кермо і спробувала виїхати з місця паркування у дворі будинку, проте здійснила наїзд на інший припаркований автомобіль. Чоловік підбіг до автомобіля, сів на переднє пасажирське сидіння та автомобіль почав виїжджати з двору. Свідки відразу ж викликали патрульну поліцію, котра прибувши на місце виклику заблокувала виїзд з двору.

За свідченнями правоохоронців, 16 квітня о 00:05, під час комендантської години, вони отримали виклик. Прибувши на місце вони виявили автомобіль Nissan X-Trail та встановили особу, що керувала автомобілем. Нею виявилась Юлія Семенець. При перевірці документів поліцейський побачив на обличчі Семенець садно, а на її головному уборі – пляму крові.

У чоловіка, що сидів поруч, також були рани на обличчі у вигляді порізів та садна. Надалі, під час складання схеми ДТП, до поліцейського підійшов власник пошкодженого авто та повідомив, що Семенець ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

В ході перевірки у Кіцманській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування було встановлено вміст алкоголю 1,03 проміле. Відтак стосовно неї було складено відповідні протоколи за ст. 130, 124 та 122-4 КУпАП.

Семенець заявила, що, на її думку, поліцейські взагалі не надали правової оцінки її доводам та запереченням, які вона власноручно зазначила у всіх примірниках висновку про результати її освідування в Кіцманській ЦРЛ. ЇЇ заперечення викликали обурення поліцейських, якими не було вжито відповідних заходів щодо забезпечення проходження нею додаткового медичного обстеження в умовах комендантської години. Також прокурорка заявила, що вона виконувала всі вимоги працівників поліції, попри їх упереджені, грубі, і цинічні дії та нестриманість у висловлюваннях, небажання забезпечити її правовий захист, що свідчить про завдання саме працівниками поліції шкоди авторитету органів поліції та порушення конституційних прав її та її чоловіка.

Семенець повідомила, що не використовувала свій службовий статус, у тому числі посвідчення прокурора, з метою впливу на посадових чи службових осіб, при з’ясуванні обставин події.

Комісією взято до уваги характер проступку, зокрема його вчинення в стані алкогольного сп’яніння та наслідки, що проявилися у пошкодженні автомобіля й заподіянні шкоди авторитету органам прокуратури.

Окрім того, зважаючи на грубий характер вказаного дисциплінарного правопорушення комісією взято до уваги, що при з’ясуванні обставин події з працівниками поліції, Юлія Семенець поводила себе коректно, не виявляла неповагу та зверхнього ставлення до поліцейських, не використовувала свій службовий статус, у тому числі не демонструвала посвідчення прокурора з метою впливу на посадових осіб.

Відтак, комісія прийняла рішення покарати Юлію Семенець дисциплінарним стягненням у виді заборони протягом одного року переводитись до органу прокуратури вищого рівня.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"