НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Хабарі за непритягнення до відповідальності за “п’яне кермування” – затримано двох поліцейських

28.09.2021

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито затримано двох поліцейських Прилуцького РВП ГУ Нацполіції у Чернігівській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронці систематично вимагали неправомірну вигоду від громадян за непритягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані із експлуатацією транспортних засобів у стані алкогольного сп’яніння. Під час ранкового чергування вони зупиняли водіїв, які керували транспортними засобами, маючи ознаки алкогольного сп’яніння. Водночас, замість принципового реагування на такі порушення поліцейські, погрожуючи штрафами та позбавленням права керування транспортними засобами, вимагали від водіїв від 300 до 500 доларів США неправомірної вигоди за нескладання протоколів.

Варто зазначити, що затримані «працювали» виключно з 9 до 11 години ранку, коли місцеві мешканці, які напередодні вживали алкогольні напої, ще мали ознаки алкогольного сп’яніння. Решту робочого дня правоохоронці займались особистими справами, не пов’язаними із виконанням покладених на них обов’язків.

Під час досудового розслідування задокументовано низку фактів передачі неправомірної вигоди на вимогу правоохоронців, а також численні факти відкритого вимагання неправомірної вигоди.

Після підтвердження чергового факту вимагання та отримання 10 тис грн неправомірної вигоди за непритягнення водія до адміністративної відповідальності за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення поліцейських затримано у порядку ст. 208 КПК України.

У ході невідкладних обшуків у них вилучено документи, чорнові записи, а також грошові кошти у сумі близько 8 тис доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та звернення до суду із клопотаннями про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"