Працівники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції виявили співробітника управління протидії наркозлочинності поліції Львівської області на вимаганні хабарів з наркодилерів, а також задокументували факт збуту наркотиків. Про це стало відомо у суботу, 9 лютого, з повідомлення Патріотів України з посиланням на слова заступника голови Нацполіції України В’ячеслава Аброськіна в Facebook.

У повідомленні йдеться: “У Львові працює група центрального апарату Нацполіції на чолі з керівництвом департаменту протидії наркозлочинності. Вони проводять повну перевірку організації діяльності львівського підрозділу. Цей ганебний випадок в рядах поліції неприпустимий, тому на час перевірки від посади за наказом голови Національної поліції відсторонений керівник управління протидії наркозлочинності у Львівській області, згодом буде прийнято рішення про подальше проходження служби в підрозділах поліції. Такі ж відповідні висновки чекають всіх співробітників підрозділу “.

Аброськін додав, що спільно з керівником департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрієм Кіхтенко вирішив провести переатестацію всіх співробітників львівського підрозділу. При цьому прийнято рішення залучити міжнародних партнерів, які допомагають українським поліцейським у розвитку відомства.

Джерело